Connect with us
Publicitate

Eveniment

Opt vaci au murit după ce au băut apă din mai multe bălţi de lângă Râşnov

Publicat

pe

În această dimineață, în jurul orei 10.45, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a fost sesizat prin apel 112 cu privire la faptul că, în apropierea unei societăți comerciale de colectare deșeuri, situată în apropierea orașului Râșnov, s-ar afla 8 bovine decedate, existând suspiciunea că ar fi băut apă dintr-un pârâu situat în apropierea acestei societăți.

La fața locului s-au deplasat, de îndată, polițiști din cadrul Poliției Orașului Râșnov, unde au găsit un număr de 8 bovine decedate, în vecinătate fiind amplasată o societate comercială, ce are profil de depozitare a deșeurilor, iar în apropierea acesteia existând un pârâu.

Din primele cercetări efectuate, s-a stabilit faptul că bovinele ar fi băut apă din niște bălți și nu din albia vreunui pârâu.

Cu privire la acest incident au fost anunțaţi reprezentanții Gărzii de Mediu și Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov.

Publicitate

Urmează a fi efectuată necropsia animalelor de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, în vederea stabilirii cauzei reale a survenirii decesului.

S-a constituit echipă operativă formată din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și reprezentanți ai Gărzii de Mediu Brașov, care efectuează verificări cu privire la condițiile de depozitare și păstrare a deșeurilor, precum și cu privire la condițiile de asigurare a punctului de lucru, urmând ca la finalizarea acestora, dacă vor fi constatate deficiențe și în funcție de rezultatul necropsiei animalelor să fie luate măsurile legale.
În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes