Connect with us
Publicitate

Turism

Operatorii de turism români se plâng că ţara noastră nu este promovată suficient în străinătate

Publicat

pe

Publicitate

Destinațiile de vacanță românești și România ca destinație internațională nu sunt promovate suficient în alte țări ale lumii, atrage atenția Federația Patronatelor din Industria Ospitalității (FPIOR), mai ales în condițiile în care birourile de turism ale României în străinătate au fost închise, informează Agerpres.

„În industria ospitalităţii din România ştim bine că, din păcate, destinaţiile de vacanţă româneşti şi România, ca destinaţie internaţională, nu sunt promovate suficient în ţări ale lumii ce pot fi considerate emitenţi importanţi de turişti, mai ales după desfiinţarea Birourilor de Turism ale României din străinătate. De aceea, în Federaţia noastră şi în Organizaţiile de Management al Destinaţiilor în care ne implicăm, am decis să ne îndreptăm către misiunile economice ale României din ţările care ne interesează pentru a atrage turişti. Din păcate, ştim că, de mult prea mulţi ani, nu există materiale de promovare în limbi de circulaţie internaţională, care să ajungă la ambasadele României”, a afirmat secretarul general al federaţiei, Corina Martin.

FPIOR solicită crearea Agenției Române pentru Investiții și Comerț, care este subordonată Secretariatului General al Guvernului, prin semnarea unui protocol cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului și cu federațiile naționale din turism, pentru a stabili ferm că la fiecare eveniment internațional la care România participă din orice sector economic, să existe obligatoriu un stand de informare și promovare turistică a României.

„Oriunde suntem prezenţi în lume, ca ţară, trebuie să ne prezentăm – mai întâi cine suntem, unde suntem şi ce avem de oferit. Pentru ca acest obiectiv să devină politică naţională, va fi nevoie să pregătim şi să expediem materiale de informare şi promovare turistică la toate misiunile diplomatice ale României”, a mai spus Martin.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes