Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Operațiunea Jupiter. Percheziţii la Braşov într-un dosar penal având ca obiect infracțiuni de mediu – silvicultură

Publicat

pe

Operațiunea Jupiter continuă joi, pentru a patra zi. Polițiști, procurori și anchetatori DGA participă la 34 de acțiuni în care au loc 156 de percheziții în dosare de criminalitatea economico-financiară, corupție și infracțiuni de mediu. 

Prejudicii de peste 30 de milioane de lei au fost recuperate prin acțiunile de astăzi. 85 de persoane au fost duse la audieri.

În această dimineață, 30 mai, în cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Ordine Publică, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, pun în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară la sediile și punctele de lucru a 5 agenți economici, precum și la sediile a două ocoale silvice, din județul Brașov.

Perchezițiile sunt puse în executare într-un dosar penal, în care sunt cercetate aspecte referitoare la săvârșirea infracțiunilor de furtul de arbori care au fost tăiați din păduri, fals informatic, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual și omisiunea sesizării.

Publicitate

În activitățile desfășurate sunt angrenați polițiști și lucrători din domeniul silvic.

La finalul perchezițiilor vor fi conduse la sediul unității de poliție 11 persoane.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

perchezitii domeniul sivic brasov
play-sharp-fill

perchezitii domeniul sivic brasov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes