Connect with us
Publicitate

Social

Operaţie în premieră, la Braşov

Publicat

pe

Centrul de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Sf. Constantin Brașov, inaugurat în urmă cu o săptămână, a realizat o nouă premieră pentru medicina brașoveană.

Publicitate

O echipă coordonată de fostul ministru al sănătăţii, Dr. Victor Costache, medic primar chirurgie cardiovasculară, toracică și pulmonară, a rezolvat pe cale minim invazivă, endoscopică, o malformație congenitală complexă la nivel cardiac, pentru care singura soluție terapeutică practicată era intervenția chirurgicală clasică, ce presupune deschiderea sternului.

Este vorba de un tânăr de 30 de ani. Tânărul suferea de două malformații congenitale cardiace, prima cauzând o trecere anormală a sângelui din atriul stâng în cel drept, iar cea de-a doua fiind o malformație rară care constă în conectarea anormală a vaselor care transportă sângele oxigenat de la plămâni la inimă. Pacientul s-a adresat anterior mai multor centre de specialitate, dar soluția propusă de acestea presupunea deschiderea totală a cavității toracice prin sternotomie.

Incizia făcută pentru realizarea acestei intervenții a avut doar 4 centimetri, suficient pentru ca medicii să introducă instrumentele specifice folosite în cazul unei intervenții minim invazive. Intervenția pe cale endoscopică s-a realizat în două etape, prima constând în închiderea defectului septal, urmată apoi realinierea venelor pulmonare, astfel ca acestea să nu se mai deschidă în partea dreaptă a inimii, ci în partea stângă.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes