Connect with us
Publicitate

Cultural

One World Romania la Brașov, festival de filme documentare. 18 proiecţii la Centrul Cultural Reduta și la Bastionul Artiștilor

Publicat

pe

Timp de patru zile spectatorii brașoveni vor avea parte de cele mai captivante filme documentare realizate în ultimii ani. 18 proiecții de film și dezbateri cu 21 de invitați ce vor aborda tema drepturilor omului vă așteaptă în cele două locații ale festivalului: Centrul Cultural Reduta și Bastionul Artiștilor.

În zilele care urmează va fi difuzată o serie de documentare regizate în mare parte de cineaste contemporane cu abordări diferite, menite să arate varietatea vocilor din cinematografia feminină.

Din titlurile care vor rula menționăm „Micul Samedi”, o poveste personală în care regizoarea Paloma Sermon-Daï explorează în mod curajos situația fratelui său care se luptă cu adicția de heroină; „Covrigul meu mexican”- debutul spectaculos al regizoarei spaniole Nuria Giménez, precum și #newTogether – noul documentar al regizoarei românce de teatru şi de film Carmen Lidia Vidu realizat în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac, proiecția fiind urmată și de o dezbatere despre efectele pandemiei asupra artiștilor și a operatorilor culturali, la care sunt invitați Elise Wilk (dramaturg brașovean), Elena Vlădăreanu (poetă), Andrei Popov (Forumul Cultural Austriac).

Alte evenimente importante organizate sunt și proiecția documentarului „Niciunul dintre ei nu spune vreun cuvânt” adoptat de „Copiii de Cristal” – o asociaţie a părinţilor cu copii cu TSA (tulburări din spectrul AUTISM), cu care vom discuta despre nevoile persoanelor cu tulburări din spectrul autist, precum și expoziția „Refugiați Doctori în România”, o serie de portrete fotografice realizate de Horia Manolache în 2021, în timpul pandemiei Covid-19, care se concentrează pe situația refugiaților la noi în țară. Expoziția va fi însoțită de proiecția filmelor produse în cadrul proiectului „Fă un film cu un refugiat””, organizat în colaborare cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București și UNHCR România – Agenția ONU pentru Refugiați. Invitații dezbaterii sunt Gabriela Leu (UNHCR România) și Horia Manolache.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes