Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Oktoberfest în pandemie. Petrecăreții vor putea intra la festivalul berii cu certificatul de vaccinare ori cu un test PCR sau antigen negativ

Publicat

pe

Publicitate

După un an de pauză, cel mai mare festival al berii din România revine. În perioada 2-12 septembrie, brașovenii și turiștii sunt așteptați la distracție în cortul uriaș montat pe terenul fostului stadion municipal. Anul acesta, din cauza pandemiei, regulile de acces la eveniment vor fi stricte.

„Vrem să dăm un mesaj de siguranță. Accesul va fi pe baza certificatului de vaccinare, român sau european, sau prin test negativ, iar aici la ambele intrări avem partenerii care oferă aceste teste la un preț pe care am încercat să îl negociem cât mai jos, astfel încât să fie acceptabil pentru cei care nu sunt vaccinați și totuși vor să vină la eveniment. Un test rapid va costa 30 de lei”, a declarat Christian Macedonschi, organizatorul Oktoberfest.

Și capacitatea în cortul de 3200 de metri pătrați a fost redusă la o treime. Al doilea cort mai mic, care era folosit în anii trecuți, nu va mai exista la această ediție a Oktoberfest. În locul lui vor apărea terase acoperite unde petrecăreții vor putea să stea.

„Nu mai există mese duble, există doar mese de șase persoane. Ele sunt puse la o distanță mult mai mare decât erau ele puse înainte. Dacă vă amintiți, în anii trecuți stăteam practic spate în spate cu toții. O treime din capacitate în cortul mare înseamnă în jur la 250 de mese, adică 1500 de persoane”, spune Marius Câmpeanu, unul dintre coordonatorii festivalului.

Publicitate

Asta înseamnă că cei care vor să se distreze în cortul unde este amplasată și scena ar trebui să își facă rezervări din timp pe site-ul www.oktoberfestromania.ro.

„Programul este același ca în fiecare an. În zilele de luni până joi programul începe la ora 12.00 până la ora 23.00, iar în zilele de weekend începe de la ora 11.00 până la 23.00”, a declarat Bogdan Manea, unul dintre organizatori.

Dacă în anii trecuți peste 400.000 de oameni treceau pragul Oktoberfestului, anul acesta organizatorii se așteaptă la jumătate din numărul de participanți care petreceau la festival înainte de pandemie. Peste 40 de comercianți îi vor aștepta pe brașoveni și turiști cu tot felul de bucate, dar și cantități uriașe de bere. Prețurile au rămas la fel ca la ediția din 2019. Berea va costa între 5 lei și 10 lei, răcoritoarele cel mult 8 lei, iar mâncarea va avea prețuri cuprinse între 4 lei și 25 de lei.

Okotberfest va începe joi, odată cu parada care va porni din centrul Brașovului, iar la ora 18.00 se va da startul distracției imediat ce primarul orașului va da cep butoiului cu bere.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes