Connect with us
Publicitate

Social

OFICIAL / Masca de protecție devine obligatorie pe stradă în Brașov

Publicat

pe

Publicitate

Masca de protecție devine obligatorie în Brașov, anunță Primăria Brașov. Brașovul are, la această dată, o incidență de 6,01/1.000 locuitori.

Cseke Attila, ministrul Sănătății, și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, au semnat, miercuri, Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă. Astfel, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise.

Brașovenii trebuie să poarte masca și pe stradă
Brașov a trecut de pragul de șase la mie și, din acest motiv, zilele trecute s-au impus măsuri restrictive. Persoanele nevaccinate erau, în special, vizate de ele. Până de curând, deși rata de infectare era mare, masca de protecție nu era obligatorie decât în anumite zone din orașe, cum sunt locurile aglomerate, piețele, târgurile și stațiile de autobuz.

Conform ordinului emis miercuri, în municipiul Brașovul masca devine obligatorie în toate spațiile publice deschise și închise. Vor fi exceptate de la această măsură persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Publicitate

„Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, prin hotărâri ale comitetelor județene, respectiv al municipiului București pentru situații de urgență”, a anunțat Ministerul Sănătății.

„Având în vedere că la nivelul municipiului Brașov incidența cumulată înregistrată astăzi, 7 octombrie, este de 6,01/1.000 de locuitori, și adresa Instituției Prefectului cu privire la măsurile obligatorii pe care Comitetele Locale pentru Situații de Urgență au obligația să le ia la atingerea acestui prag, începând de astăzi, 7 octombrie, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise. Sunt exceptate de la obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice deschise persoanele care desfăşoară activităţi, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Această măsură se aplică în conformitate cu prevederile Ordinului comun nr.2024/147/05.10.2021, al ministrului Sănătăţii, interimar, şi al ministrului Afacerilor Interne pentru completarea Ordinului ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne nr. 874/81/2020, privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul Sars-Cov-2 pe durata stării de alertă.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va fi convocat vineri, 8 octombrie, pentru a dispune celelalte măsuri care se aplică în cazul în care incidența cumulată depășește 6 cazuri/1.000 de locuitori.” a transmis purtătorul de cuvânt al primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes