Connect with us
Publicitate

Eveniment

„Oferta” administratorului Telescaunului Ruia din Poiana Braşov, înainte de a fi prins că lua „şpagă” de la schiori. 20 de lei patru curse, 50 de lei toată ziua

Publicat

pe

Publicitate

Administratorul Telescaunului Ruia din Poiana Braşov, Viorel Bratu, a fost condamnat la închisoare cu suspendare printr-o sentință a Tribunalului Brașov care a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de individ cu procurorii.

Bratu a fost găsit vinovat de luare de mită, iar pedeapsa primită a fost de 1 ani și 6 luni de închisoare și muncă în folosul comunității pentru o perioadă de 2 luni. Acesta urmează să se prezinte la Centrul de Agrement din Poiana Brasov, noul său loc de muncă pentru următoarele 60 de zile unde va lucra fără să fie plătit.

Fostul administrator al telescaunului din Poiana Brașov a ajuns în fața instanței după ce a fost reclamat de turiștii deranjați de faptul că bărbatul cerea diverse sume de bani de la schiori pentru a-i lăsa să folosească instalațiile pe cablu fără a mai cumpăra skipass.

Potrivit actului de acuzare, schiorii dar mai ales monitorii de schi achitau între 20 de lei și 50 de lei, iar pentru acești bani se puteau folosi de telescaun în condițiile în care un skipass valabil o zi costa 150 lei pentru adult și 85 de lei pentru copil, transmite ziare.com.

Publicitate

Angajații de la Teleferic care operează telescaunul de pe pârtia Drumul Roșu, cea mai lungă de pe domeniul schiabil din Brașov, au fost reclamați de un turist. Acesta a menționat în denunț că a văzut cum respectivii angajați primesc sume de bani cu titlu de mită de la schiori pentru a le permite acestora să efectueze curse cu telescaunul fără să valideze cartelele de acces.

Denunțătorul a explicat că în dimineața zilei de 04.02.2022, în jurul orei 10.30, a mers în Poiana Brașov echipat de schi și a observat cum mai multe persoane mergeau în interiorul cabinei personalului, discutau cu operatorii de acolo, după care stăteau la coadă, iar când ajungeau în dreptul porții de acces, făceau un semn personalului și treceau de turnicheți fără să valideze cartela de acces.

Văzând că oamenii procedează astfel, denunțătorul a acceptat și el oferta unuia dintre angajați și a plătit 20 de lei pentru 4 curse, aflând totodată că pentru 50 de lei se poate folosi de instalațiile de transport pe cablu întreaga zi.

Momentul discutiei a fost filmat cu camera GoPro de pe casca si filmarea pusa la dispozitia organelor de urmarire penală.

După denunțul făcut la DGA, un ivestigator sub acoperire a luat și el calea Drumului Roșu, s-a dat drept schior, reușind să treacă fără probleme de turnicheți plătind 20 de lei unuia dintre administratorii telescaunului, în loc să-și cumpere un skipass mult mai scump. După mai multe astfel de episoade care s-au tot repetat până la finele lunii februarie, anchetatorii au organizat o percheziție în cabina administratorului, unde au găsit ascunsă într-un rucsac suma de 1235 lei, angajații de la telescaun recunoscând că primesc mită de la turiști pentru a le permite accesul pe pârtie și la instalațiile pe cablu fără să cumpere bilete.

Șeful stației și-a recunoscut vina și în mod oficial, în timpul urmăririi penale, acceptând să semneze un acord de recunoaștere cu procurorii. Conform procedurii, un astfel de act trebuie confirmat în instanță.

Tribunalul Brașov s-a pronunțat în această cauză în data de 10 iunie și a admis pedeapsa propusă de procurori. În plus, judecătorii brașoveni i-au interzis lui Bratu dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice pe o perioadă de doi ani.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes