Connect with us
Publicitate

Economic

Odată cu deschiderea aeroportului din Brașov, orașul devine un mediu propice pentru investiții, în special în zona HoReCa

Publicat

pe

În 2023 Brașovul a devenit un oraș foarte atractiv pentru turiști, în primele patru luni din an ocupând locul 2 pe țară, după București. Institutul Național de Statistică a publicat date conform cărora la finele lunii aprilie 2023, sosirile raportate de unităţile de cazare au însumat 3,306 milioane de persoane, din care 83,8% au fost turişti români, iar 16,2% vizitatori străini.

„Acest context le este favorabil celor care doresc să investească în domeniul HoReCa din Brașov, potențialul activelor din acest domeniu crescând de la o lună la alta. Restaurantul Șirul Vămii este unul dintre exemple. Situat în inima Brașovului, în apropiere de cele mai importante obiective turistice din Centrul Vechi reprezintă un punct de interes atât pentru localnici (care cunosc această locație emblematică a Brașovului), cât și pentru turiști.” declară Mihaela BOCEA, Managing Partner EUROSMART.

Celebrul Restaurant Șirul Vămii a intrat în portofoliul companiei EUROSMART cu toate activele deținute odată cu declanșarea procedurii de faliment împotriva acesteia. Restaurantul se află pe strada Mureșenilor, în zona ultracentrală a Brașovului, în Centrul vechi, în apropierea Pieței Sfatului, într-o zonă în care predomină spațiile comerciale.

Cuprinde:

Publicitate

Cotă parte din teren și din construcție în suprafață de 504 mp (41,29% din PUC, aceasta reprezentând: terenul – nr. topo. 5705, fundațiile, zidurile portante, fațadele, scara și casa scării de acces la pod, podul, terasa, gangul, terasa, șarpanta, învelitoarea, poarta, branșamentele instalațiilor de gaz, canal, apă, electricitate).

Construcție cu număr cad. 5705/3, cu suprafață construită desfășurată de cca. 580 mp.

Construcția Subsol+Parter + Etaj este compusă din:

  • spațiu comercial parter și etaj I: restaurant, cafe-bar, hol, WC 1 , 3 birouri, WC, WC, palier, pivniță.

„Brașovul este bogat în oportunități, iar Restaurantul Șirul Vămii este o investiție care merită atenție. Desigur, viziunea și partea de management vor face diferența pe termen lung în acest business și sperăm să ajungă la cineva care să-i exploateze la maximum potențialul.” completează Mihaela BOCEA, Managing Partner EUROSMART.

România a fost în topul destinațiilor turistice preferate de străini în 2022, când aproape 11,3 milioane de persoane s-au cazat în unitățile turistice din România, în creştere cu 21,8% faţă de 2021.

Brașovul a fost în top 3 alegeri și în 2022. Pe judeţe, numărul de sosiri ale turiştilor în structuri de cazare a înregistrat valori mai mari în Municipiul Bucureşti (1.480.800 persoane), Constanţa (1.253.500 persoane) şi Braşov (1.187.400 persoane). Numărul nopților de cazare a fost mai mare în Constanţa (4.106.100), urmată de Municipiul Bucureşti (2.937.900) şi Braşov (2.212.100).

Odată cu deschiderea aeroportului din Brașov, cel mai modern aeroport din țară, se estimează un flux de 300 de mii de pasageri anual, pentru început. Terminalul aeroportului de la Brașov este al treilea, ca mărime, după Aeroportul Henri Coandă de la Otopeni și Aeroportul de la Cluj-Napoca.

Atât aeroportul cât și numărul crescut de turiști care vizitează Brașovul, fac din acest oraș un mediu propice pentru investiții, în special în zona HoReCa.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes