Connect with us
Publicitate

Social

Ocolitoarea stațiunilor de pe Valea Prahovei va costa peste 1,17 miliarde de lei. Guvernul României și Consiliul Județean Prahova au semnat un parteneriat pentru realizarea alternativei la Drumul Național 1

Publicat

pe

Autoritățile fac un nou pas în găsirea unei soluții la traficul infernal de pe Valea Prahovei. Ministerul Transporturilor și Consiliul Județean Prahova s-au asociat pentru a demara proiectul de construire a șoselei ocolitoare a stațiunilor Comarnic, Bușteni și Azuga. Ministrul Sorin Grindeanu a anunțat pe pagina sa de Facebook că vor fi alocate peste 1,17 miliarde de lei pentru acest proiect.

„Împreună cu Consiliul Județean Prahova dorim să aplicăm soluții pentru separarea traficului turistic de cel de tranzit prin construcția unor căi rutiere suplimentare la Azuga, Bușteni și Comarnic. În perioada imediat următoare CJ Prahova va lansa licitațiile pentru proiectarea și execuția acestor obiective. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 1,179 miliarde de lei”, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu

Drumul de acces de la Comarnic va avea o lungime de 5,86 kilometri, iar construcția lui va dura 24 de luni de la semnarea contractului. Pentru această porțiune de șosea costurile estimate sunt de 341 de milioane de lei.

Drumul de acces rutier complementar, necesar descongestionării circulației din zonele centrale ale orașelor Bușteni și Azuga, va avea o lungime de 9,43 km și va fi finalizat în 36 de luni de la semnarea contractului. Valoarea estimată a acestor lucrări este de 838 milioane lei.

Publicitate

Finanțarea acestor proiecte este asigurată de Ministerul Transporturilor, din POT 2021-2027. În acest moment sunt 54 de protocoale încheiate cu autoritățile locale, ceea ce face ca implementarea unor proiecte de interes zonal să fie mult mai eficientă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes