Connect with us
Publicitate

Social

Obiceiuri proaste care te împiedică să câștigi la poker (P)

Publicat

pe

Publicitate

Pokerul este un joc distractiv, dar trebuie să recunoaștem că, dincolo de adrenalina pe care ne-o generează, ne dorim să câștigăm. Sentimentul victoriei este greu de egalat, astfel că tot mai mulți jucători își doresc să evolueze.

Fără să-și dea seama, unii jucători comit însă și anumite greșeli care îi împiedică să evolueze. În acest articol vom analiza câteva obiceiuri proaste care te trag în jos atunci când joci poker.

Este greșit să joci poker când ești obosit

Oboseala este un factor care îți poate afecta profund jocul de poker. Mulți oameni consideră că pokerul este ca șahul, un sport al minții. Asta deoarece ai nevoie de o minte limpede pentru că la fiecare câteva zeci de secunde trebuie să iei o decizie. Chiar și când nu este rândul tău la masă trebuie să rămâi concentrat, să încerci să anticipezi ce cărți au cei din jur.

Publicitate

Așadar, oboseala nu face nici pe departe casă bună cu jocul de poker. Mai ales dacă ești jucător de turnee, e important să fii cât mai odihnit posibil, din moment ce acestea pot avea o durată destul de mare. Cu cât ești mai fresh, cu atât șansele tale de a avea succes în sesiunea respectivă pot fi mai mari.

Alegi mese cu mize prea mari pentru nivelul tău

În poker trebuie să fii realist, să îți cunoști nivelul. Câteva victorii s-ar putea să te facă să crezi că ești un jucător extraordinar. S-ar putea să fie așa, dar pokerul este un joc pe termen lung. De asta este bine să privești imaginea de ansamblu și să crești mizele cu mare atenție. Dacă faci un salt rapid la mese cu mize mai mari, există riscul să dai de jucători mult peste nivelul tău. Iar asta se va traduce, pe termen lung, în pierderi. Creșterea mizelor trebuie să fie făcută progresiv deoarece aduce, pe lângă nivelul mai bun al adversarilor, și un plus de presiune financiară.

Pui prea multă presiune pe tine

Unii jucători uită să se mai distreze când joacă poker. Până la urmă, scopul acestei activități este distracția. Dacă nu te bucuri de poker, s-ar putea ca acest joc să nu fie potrivit pentru tine. E de înțeles că presiunea există din moment ce în joc este și o miză financiară, dar nu trebuie să te exagerezi. În plus, e greșit să intri la masă cu gândul că „trebuie să câștigi”. În poker nimeni nu îți poate garanta victoria. Nici cei mai buni jucători din lume nu pot avea acest mod de a gândi, pentru că rezultatele din poker sunt influențate de mult prea mulți factori. Până la urmă, s-ar putea ca la masă să ai jucători pur și simplu mai buni decât tine. Ori poate nu vei fi la cel mai bun nivel de concentrare în ziua respectivă. Încearcă să nu pui presiune pe tine, ci să încerci să te bucuri de joc și să înveți ceva din fiecare sesiune.

Atenția este distrasă de alte activități

Acest obicei prost apare în special jucătorilor de pe site-urile de poker online. Unul dintre principalele avantaje ale pokerului online este că poate fi practicat de oriunde. Însă există și riscul în cazul unor jucători ca atenția lor să fie distrasă de alte activități. Încearcă să îți lași telefonul deoparte când joci poker online pe laptop.

De asemenea, dacă ai un televizor în preajmă, ține-l închis sau alege un post TV care să nu îți distragă atenția. E ok să îl ții pe un post muzical, însă evită să îl lași pornit pe un post care transmite știri ori vreun film. Asta deoarece orice distracție a atenției îți poate afecta rezultatul din jocul de poker. Pierderea concentrării s-ar putea să se traducă printr-o pierdere, ceea ce nu este de dorit.

Te străduiești prea mult

Disperarea de a avea succes nu aduce nimic bun în cele mai multe cazuri. Când uiți să te bucuri de joc, s-ar putea să vezi exact partea pe care nu ți-o dorești. Încearcă să fii echilibrat, să nu te străduiești prea tare. Stabilește-ți un program precis și nu dispera dacă nu ai rezultate la început. Până la urmă, trebuie să vezi imaginea de ansamblu, iar evaluarea să fie făcută după o perioadă mai slabă de timp. Nu înseamnă că dacă n-ai intrat în bani 5 turnee la rând acest joc nu este pentru tine. Caută care sunt punctele tale slabe și încearcă să le îmbunătățești.

Sursa fotografii canva.com

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes