Connect with us
Publicitate

Social

O ursoaică și cei doi pui ai ei au fost capturați seara trecută, în Brașov. Animalele își făceau veacul în apropiere de cartierul Noua

Publicat

pe

Încă o familie de urși a fost capturată joi seara în Brașov. Echipa de intervenție a reușit să prindă o ursoaică și cei doi pui ai ei care vreme de câteva luni își făceau veacul în pădurea din apropierea cartierului Noua. De multe ori localnicii au și văzut sălbăticiunile pe străzile dintre blocuri și au alertat autoritățile.

Publicitate

Conform bzb.ro, care îi citează pe reprezentanții Regiei Pădurilor Kronstadt, femela are o vârstă de aproximativ 5 ani, iar cei doi pui au fost născuți iarna trecută. Ursoaica are probleme la picior, iar după ce medicul veterinar o va examina, va decide unde ar putea să fie relocată familia de urși.

Dacă specialiștii vor decide că animalele nu pot fi eliberate în pădure, autoritățile se gândesc să ceară ajutorul Asociației Milioane de Prieteni care ar putea să primească sălbăticiunile în sanctuarul de la Zărnești.

De când a devenit operațională echipa de intervenție în Brașov, autoritățile au reușit să captureze două ursoaice cu pui. Una dintre familii a fost relocată într-o pădure la sute de kilometri distanță de Brașov, iar cealaltă a fost dusă la Sanctuarul Libearty.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes