Connect with us
Publicitate

Social

O uriașă insulă de gunoaie s-a format pe râul Olt, la barajul Voila. Sute de tone de deșeuri zac acolo de luni bune

Publicat

pe

Deșeurile periculoase au ajuns să infesteze apele din România, iar autoritățile par depășite de situație. De luni bune, un baraj din județul Brașov pare că s-a transformat în depozit de gunoaie. Toată mizeria colectată de râul Olt se oprește în zidurile de beton și acolo rămâne. Responsabilii spun că fac des igienizări, dar aruncă vina pe lipsa de educație a oamenilor pentru apariția constantă a deșeurilor.

Publicitate

Problema gunoaielor care se acumulează la barajul de la Voila persistă de ani de zile, spun oamenii care locuiesc în zonă. Responsabili pentru igienizarea zonei sunt reprezentanții Hidroelectrica. Pe luciul apei plutesc în derivă de la saltele uzate sau materiale de construcții până la frigidere și televizoare vechi. Grav este că deșeurile au ajuns și în apă, la o 2-3 metri adâncime.

Potrivit codlea-info.ro, doar doi muncitori se chinuie zilnic să scoată din apă tone întregi de deșeuri cu ajutorul unui utilaj special. Angajații firmei de salubrizare au menționat pentru aceeași sursă că de peste un an se chinuie să curețe apa, dar munca lor este în zadar. De vină pentru acest dezastru ar fi chiar localnicii care trăiesc în localitățile traversate de râul Olt pentru că ei aruncă în apă gunoaiele pe care le strâng în gospodărie.

Cel mai mult au de suferit peștii și păsările care ajung să ingereze particule de plastic extrem de dăunătoare și mor.

Publicitate

 

sursa foto: codlea-info.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes