Connect with us
Publicitate

Eveniment

O turistă a căzut 100 de metri într-o prăpastie, în munții Bucegi. Salvamontiștii din Brașov și Prahova s-au chinuit mai bine de 3 ore să o salveze

Publicat

pe

Plimbarea pe munte s-ar fi putut încheia tragic pentru o tânără, în vârstă de 25 de ani, din județul Galați. Sâmbătă, fata și prietenul ei au plecat în drumeție, în masivul Bucegi, cu dorința de a ajunge la cabana Mălăiești. Deși pe munte încă este zăpadă, cei doi turiști nu erau echipați de iarnă, dar acest lucru nu i-a împiedicat să se îndrepte către destinația lor.

Publicitate

La un moment dat, pe o porțiune de traseu periculoasă, femeia a alunecat și a căzut mai bine de 100 de metri, într-o prăpastie. Doar norocul a făcut ca tânăra să nu se rănească și să scape numai cu câteva julituri. Fără un echipament adecvat, turista nici nu se putea întoarce în locul de unde a căzut, așa că a rămas blocată în prăpastie. Panicată, ea a început să strige după ajutor, iar prietenul ei a fost cel care a sunat la 112.

„Salvamontiștii de la CJ Brașov au primit alarma la ora 14:30 și pentru că accidentul era aproape de granița cu Prahova, în scurt timp s-au mobilizat și echipele din Bușteni, Prahova și Râșnov. S-a solicitat și sprijinul unui echipaj aero, iar un elicopter s-a ridicat de la Târgu Mureș. Acesta a ajuns primul la locul accidentului și după câteva încercări a reușit să extragă victima. Prietenul ei a fost recuperat de colegii din Râșnov. În sprijin au venit și salvatorii CJ Brașov și împreună l-au coborât pe tânăr de pe munte”, au declarat reprezentanții Salvamont Bușteni.

Acțiunea de salvare și recuperare a turistei căzute în prăpastie, dar și a prietenului ei, a durat mai bine de trei ore. Salvamontiștii îi avertizează din nou pe pasionații de drumeții să nu se aventureze pe munte dacă nu sunt echipați corespunzător, iar înainte să plece la drum să consulte hărțile cu traseele care pot fi parcurse în siguranță.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes