Connect with us
Publicitate

Cultural

O trupă din Braşov participă la Festivalul Internaţional de Reconstituire Istorică Tarnovgrad Medieval de la Cetatea Ţareveţ, din Bulgaria

Publicat

pe

Participanţi din nouă ţări vor lua parte la Festivalul Internaţional de Reconstituire Istorică Tarnovgrad Medieval, care va avea loc în perioada 7-9 iunie, la Cetatea Ţareveţ, au anunţat organizatorii.

Cea de-a 9-a ediţie a festivalului are ca motto „Basme şi legende” şi va avea circa 200 de participanţi care vor reconstitui momente dramatice şi romantice din vremea celui de-al Doilea Ţarat Bulgar.

Printre participanţi se numără grupurile româneşti Brown Bear – Bucureşti, Black Dragon – Braşov şi Truverii, grupul grec Protospartarii din Atena şi grupul sârb White Eagles din Belgrad. Pentru prima dată, vor fi prezenţi şi participanţi independenţi din Ucraina, Kazahstan, Rusia, Marea Britanie şi Germania. Unii dintre aceştia locuiesc în Bulgaria şi vor reconstitui viaţa de zi cu zi a popoarelor lor din Evul Mediu, au precizat organizatorii.

Programul festivalului include, de asemenea, demonstraţii de meşteşuguri, modă şi bucătărie medievală, tir cu arcul, turnee de luptă şi piese de teatru de păpuşi despre basmele şi miturile regale.

Publicitate

Festivalul Internaţional Tarnovgrad Medieval este organizat de Asociaţia Tarnovţi, de primăria din Veliko Târnovo şi de Muzeul Regional de Istorie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes