Connect with us
Publicitate

Social

O tânără refugiată din Ucraina a născut un băiețel sănătos la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe

Publicat

pe

Publicitate

O tânără de 23 de ani din Ucraina, care a fugit din calea războiului, a adus pe lume primul ei copil la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, anunță covasnamedia.ro. Proaspăta mămică a născut luni un băiețel perfect sănătos.

„Nou-născutul, un băiețel de 53 de centimetri și aproape 3.500 de grame, s-a născut la ora 11:09 minute. Și mama și băiețelul sunt internați în continuare, rămân sub supravegherea colegilor mei de la Neonatologie, respectiv Obstetrică-Ginecologie. Cel mai probabil, cei doi vor fi externați la sfârșitul săptămânii”, a declarat András-Nagy Róbert, managerul Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe pentru aceeași sursă.

Pentru că tânăra ucraineancă nu știa limba engleză, o angajată a spitalului, originară din Republica Moldova, a fost translator pentru femeie, dar și pentru echipa medicală, în toată această perioadă.

„Am cunoscut-o pe tânăra mămică în urmă cu vreo lună, când am fost contactată de familia care a găzduit-o pentru a ajuta cu traducerea. În prima zi în care ne-am văzut, am stabilit că o voi însoți la spital, ca să o ajut să se înțeleagă cu cadrul medical, dar și ca medicii să îi poată transmite informațiile necesare prin intermediul meu. N-am stat o clipă pe gânduri. Știam doar că vreau să o ajut să se simtă mai în siguranță, pentru că nici nu îmi imaginez ce este în sufletul ei, ce e în sufletul tatălui copilului, care a rămas acolo, în Ucraina. N-a avut o naștere ușoară, poate și pentru că tot stresul acumulat și-a spus cuvântul. Mă bucur totuși că băiețelul e sănătos. Și ea se simte bine. Încă sunt internați. Personalul medical i-a acordat toată atenția necesară tinerei din Ucraina. Le mulțumesc și în numele ei pentru asta. Pentru mine a fost o experiență unică. Am asistat la nașterea unei noi vieți. Sper ca acest băiețel, născut departe de casă, să crească într-o lume mai bună. Sper ca sunetul bombardamentelor să-l fi auzit pentru ultima oară doar în burtica mamei”, a declarat pentru covasnamedia.ro, Daniela Luca, angajata Spitalului Județean Sfântu Gheorghe.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes