Connect with us
Publicitate

Fapt divers

O tânără din Sfântu Gheorghe, prima româncă selectată într-un program al Fundației Obama

Publicat

pe

Publicitate

Nu multe persoane au ocazia să își cunoască eroii, acei oameni care îi inspiră și îi motivează să aducă schimbarea în lume, însă pe Adriana Preda, o tânără originară din Sfântu Gheorghe, visul și ambiția de a face diferența și de a-i ajuta pe tinerii instituționalizați să își găsească rostul în viață au transformat-o în prima româncă selectată în cadrul programului „Obama Scholars”, derulat de Universitatea Columbia din New York, transmite weradio.ro.

Alături de alți 11 lideri sociali în ascensiune, Adriana face parte din cea de a șasea generație de tineri pe care prestigiosul program al Fundației Obama îi ajută să se dezvolte, oferindu-le instrumentele și experiențele necesare pentru ca eforturile lor să fie mai eficiente și să aibă un impact mai ridicat în comunitățile lor.

De profesie jurist, Adriana spune că și-a dorit dintotdeauna să îi ajute pe cei vulnerabili și să fie vocea celor care nu sunt ascultați, inspirată fiind chiar de povestea de viață a mamei sale,  abandonată de părinții biologici, dar care a reușit să devină „o femeie puternică și dedicată”. Cu toate acestea, pentru că a simțit că din poziția de jurist nu are suficiente pârghii pentru a aduce schimbarea pe care și-o dorea, s-a reorientat, iar din 2016 este directorul executiv al Asociației „The Social Incubator”. Misiunea organizației pe care o conduce este dezvoltarea socială, educațională și profesională a tinerilor aflați în situații de risc, grupul țintă fiind copiii și adolescenții orfani care se pregătesc să părăsească sistemul de plasament.

De la înființare, organizația pe care o coordonează a sprijinit peste 35.000 de tineri din 30 de județe ale țării, fiind implementate peste 50 de proiecte de dezvoltare profesională, integrare pe piața muncii și reziliență psihosocială, pentru tinerii vulnerabili expuși unor riscuri majore, cum ar fi traficul de persoane sau violența domestică.

Publicitate

Până în primăvara anului viitor, alături de alți 11 lideri sociali selectați din tot atâtea țări, Adriana va participa la seminarii săptămânale, ateliere de dezvoltare personală și profesională, cursuri acreditate și alte programe personalizate, menite să dezvolte cunoștințele și abilitățile în domeniul inițiativelor sociale și comunitare.

Participarea în cadrul prestigiosului program i-a oferit, la finalul lunii trecute, ocazia de a-l cunoaște și de a sta la aceeași masă cu fostul președinte american Barack Obama, iar tânăra a descris momentul întâlnirii ca fiind „cea mai importantă zi” din viața ei.

Am stat de vorbă cu Adriana pentru a afla cum a reușit o tânără născută într-un mic orășel din inima țării ajungă să ocupe un loc la aceeași masă cu fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, dar și pentru a înțelege ce înseamnă această întreagă experiență pentru viitorul tinerilor instituționalizați din România.

Un amplu interviu cu Adriana Preda puteţi citi pe weradio.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes