Connect with us
Publicitate

Fapt divers

O tânără din Braşov care iubeşte natura şi practică un stil de viață ecologic a postat pe Facebook un anunţ cum că e în căutarea unei case pentru a ajuta în gospodărie şi a avea grijă de copii. Primul comentariu: „Vrei să fii soția mea?”

Publicat

pe

Publicitate

O tânără pasionată de permacultură a postat un anunț prin care căuta un teren pe care își dorește să practice acest stil de viață. Între numeroasele răspunsuri a primit și o cerere în căsătorie. 

Un anunț al unei tinere pe rețelele sociale a stârnit numeroase aprecieri și sute de comentarii, între care unele chiar amuzante. Raluca Andreea Gheorghiță are 26 de ani și un motan.

„Mă numesc Raluca, am aproape 27 de ani, și împreună cu motanul meu, Crusoe, locuim din primăvară până toamna târziu într-o caravană (cunoscută și sub numele de Baraka), un tiny home plin de povești și magie.

Sunt în căutarea unei oportunități minunate și m-am gândit că acest grup ar putea fi locul potrivit pentru a găsi ceea ce caut. În momentul de față, nu am un teren unde să-mi pun rădăcinile, așa că în ultimii ani ne-am mutat dintr-o parte în alta.

Publicitate

Caut o locație aproape de Brașov, unde să pot practica permacultura, să ajut la construirea caselor ecologice, să contribui la gospodărie (gătit, curățenie etc.) și să desfășor activități cu cei mici (am experiență în grădinițe, after-school-uri, tabere cu copii și am certificări TEFL și Montessori).

Dacă știți pe cineva sau aveți sugestii, vă rog să mă contactați. Sunt deschisă la sugestii și aș fi încântată să împărtășesc această călătorie minunată cu alți iubitori de natură și permacultură din acest grup.

Mulțumesc anticipat pentru orice ajutor și sfaturi!”, povestește tânăra pe grupul de Facebook al comunității Mutat la țară – Viața fără ceas.

Brașoveanca spune că este în căutarea unui teren unde să poată practica permacultura, să ajute la construirea caselor ecologice, să contribuie la gospodărie (gătit, curățenie etc.) și să desfășoare activități cu cei mici.

Primul comentariu a fost… o cerere în căsătorie. Andrei Catargiu, după ce a văzut postarea tinerei, nu a avut alt comentariu de făcut decât cuvintele pe care le spune orice bărbat atunci când știe că și-a întâlnit jumătatea: „Vrei să fii soția mea?”, întrebare rămasă, cel puțin deocamdată, fără răspuns, transmite adevarul.ro.

Au urmat și comentarii care apreciau intenția tinerei și altele care îi oferea soluții sau sugestii, unele fără legătură cu permacultura. Între acestea au existat chiar și invitații în locuri în care oamenii trăiesc așa cum și-a propus Raluca.

„Mi-ai furat visul și l-ai transformat în realitate, asta mi-aș dori și eu, m-am săturat de aglomerație și de stresul din oraș de viața la bloc de tot ce înseamnă oameni în jurul meu dar din păcate sunt legat de acest loc din cauza unor îndatoriri pe care mi le-am asumat. Mă uimește faptul că ești o fată tânără dar cu ambiții mari . Mult succes în realizarea unui vis nobil și curat”, a scris Cristi Voinea.

Raluca a primit mai multe oferte de terenuri pe care să poată practica permacultura sau să e alăture celor care deja o practică. Între acestea se numără o ofertă la Cisnădie, în județul Sibiu, o alta în județul Brașov, dar și una tocmai în Ecuador, unde există o comunitate cunoscută în domeniu.

„WOW! Cati oameni frumosi si inimosi ❤️

Va multumesc tare mult pentru sustinere si pentru toate sugestiile scrise atat la postare cat si in privat. O sa revin la fiecare in parte si o sa contactez persoanele care s-au aratat dornice de colaborari. Nici nu stiti ce mult ma bucur sa vad ca si romanii empatizeaza cu stilul asta de viata, mai libertin, mai nebunesc, mai inafara normelor dictate de societate. Am folosit destul de mult platforma workaway, dar intuitia mi-a soptit sa postez si aici, si ma bucur ca am facut-o. Ma inclin in fata voastra!

Ca niste lamuriri: 1. nu sunt hippioata, imi place sa muncesc si sa ma implic (de asta si multe proiecte de voluntariat in care am fost implicata), 2. nu caut teren de cumparat, momentan nu am resursele si cunostintele necesare si cred ca este o decizie foarte importanta (pe care nu as vrea sa o iau chiar singura 🙂), 3. aceasta postare nu a fost facuta cu intentia de a gasi un partener/sot.

Va multumesc si va imbratisez cu drag, daca mai aveti sugestii, astept PM, voi opri comentariile la aceasta postare. Pace si iubire.”, a revenit tânăra braşoveancă, după ce a văzut câtă lume îi este alături şi câţi empatizrează cu ea.

Ce este permacultura

Permacultura are la bază credința că prin aplicarea metodelor ecologice într-o manieră etică și responsabilă în sistemele de producție agricolă, putem recrea acel echilibru perfect între om și natură care este indispensabil vieții însăși.

Permacultura are trei principii de bază: grija față de pământ, grija față de oameni și returnarea surplusului. Crezul acesteia este „Lucrare cu natura, nu împotriva naturii” și susține observarea prelungită și atentă, mai degrabă decât munca prelungită și necugetată.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes