Connect with us
Publicitate

Administrație

O stradă din centrul Brașovului va deveni pietonală în perioada Forumului Orașelor Verzi

Publicat

pe

Publicitate

Autoritățile din Brașov își propun să transforme strada dintre magazinul Star și Modarom în pietonală. Proiectul pilot ar urma să devină realitate în perioada 6-12 septembrie, când va avea loc Formul Oreșelor Verzi. Practic accesul mașinilor în acea zonă va fi interzis, iar pe stradă și pe trotuare vor fi organizate tot felul de activități și ateliere interactive pentru copii.

Anunțul închiderii acestei străzi a fost făcut chiar de primarul Brașovului, Allen Coliban, pe rețelele de socializare.

„Ne-am propus să facem din orașul nostru capitala verde a României, iar pentru asta trebuie să deschidem orașul către cetățeni și către pietoni. De aceea, cu ocazia forumului orașelor vezi toată zona dintre Modarom și magazinul Star va deveni pietonală. Aici se vor organiza ateliere creative, vor fi activități sportive sau zone de lectură. Este un proiect pilot care ne va permite ulterior să luăm în calcul o transformare definitivă a acestei zone într-o pădure urbană, cu spații pentru pietoni”, spune Allen Coliban, primarul Brașovului.

aceasta nu este singura zonă unde vor fi restricţii. Primăria Braşov anunţă că în patru locuri din oraş se va opri circulaţia, după cum urmează:

Publicitate
  1. Șirul Ludwig van Beethoven

– circulația va fi închisă în perioada 09.09.2021 – 12.09.2021, în intervalul orar 10.00 – 22.00, cu excepția benzii pe sensul către poarta Ecaterina, care va rămâne deschisă circulației

  1. Str. Mureșenilor

– Închiderea parțială a circulației pe banda 1 (dinspre Piața Sfatului) pentru perioada 09.09.2021 – 12.09.2021, în intervalul orar 10.00 – 22.00 și transformarea celorlalte benzi în sens unic, către Șchei.

  1. Str. Postăvarului

Închiderea circulației în data de 09.09.2021, în intervalul orar 10.00 – 15.00

  1. Str. Lacurilor – Calea București – Str. Toamnei – Str. Mihail Kogălniceanu – Str. Iuliu Maniu – Str. Nicolae Iorga – Str. Mureșenilor – Piața Sfatului.

– închiderea secvențială a circulației în intervalul orar 16.00 – 18.00, cu ocuparea în întregime a benzilor de circulație pe sensul de mers și escortă din partea Poliției Rutiere, pentru parada bicicliștilor, organizată în data de 12.09.2021.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes