Connect with us
Publicitate

Administrație

O staţie de transfer pentru deşeuri, parte componentă din SMID, la Rupea. Primăria va pune terenul la dispoziţia CJ Braşov

Publicat

pe

Arhivă
Publicitate

Oraşul Rupea va pune la dispoziţia Consiliului Judeţean Braşov două terenuri pentru amenajarea unui centru de aport voluntar (CAV) şi a unei staţii de transferuri pentru deşeuri. Ambele proiecte vor fi parte a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor din judeţul Braşov (SMID), notează Monitorul de Făgăraș.

Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Szenner Zoltan, care a avut deja o rundă de discuţii cu primarul oraşului Rupea, Alexandru Opriş, localitatea pare deschisă să participe la acest proiect care, în prezent, pentru judeţul Braşov, se mişcă destul de greu. „Primăria Rupea este este interesată de investițiile în acest proiect. Am stabilit procedurile prin care Consiliul Local Rupea va pune la dispoziția Consiliului Județean două suprafețe de teren pentru realizarea unui centru de aport voluntar și a unei stație de transfer”, susţine vicepreședintele Consiliului Județean Brașov.

Centrele de aport voluntar, incluse în SMID şi absolut necesare pentru implementarea unor măsuri clare de gestionare a deşeurilor, sunt locuri unde cetăţenii unei localităţi pot depune obiectele voluminoase de care ar vrea să se debaraseze, aşa cum este, de exemplu mobile sau diferite deşeuri de construcţii din apartamente. În prezent, acestea sunt depuse lângă platformele de deşeuri menajere.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes