Connect with us
Publicitate

Eveniment

O româncă a învăţat triburile din Kenya cum să se ferească de infecţia cu Covid-19

Publicat

pe

Din păcate, se știe că îmbolnăvirile cu virusul Covid-19 au afectat întreaga planetă, însă cea mai grea încercare a fost în statele în care apa lipsește aproape în totalitate.

Publicitate

Spre exemplu, Kenya, este una dintre ţările în care prevenția a presupus un efort imens din partea autorităților, dar mai ales din partea voluntarilor veniți în special din Europa, notează stirileprotv.ro.

O ieșeancă a experimentat statul printre triburile africane din Kenya timp de 10 luni, ca misionar, iar experiența din timpul pandemiei de coronavirus a fost cu totul diferită.

Deși pandemia era în floare, oamenii de acolo nu și-au pierdut entuziasmul și veselia.

Publicitate

În nordul Kenyei, stat din Estul Africii, nu exista o sursă de apă permanentă. Singura sursă este subterană, aflată la peste 200 de metri adâncime, dar este apa sărată. Lucru care a îngreunat misiunea voluntarilor, aceea de a-i determina pe kenieni să aibă grijă de igienă personală, după cum precizează sursa citată.

„Noutatea pentru ei a fost că trebuie să se spele mai mult pe mâini, să aibă o igienă mai strictă şi să se dezinfecteze. Probabil că nu au făcut asta în viaţa lor, vă daţi seama că nu au avut vreo ocazie. Doar cei care au fost la spital poate ar fi ştiut ceva de dezinfectant, dar ceilalţi nu, deci nu erau foarte bucuroşi că trebuie să poarte masca”, a precizat Mihaela Condac, misionar în Kenya.

Mihaela a scris proiecte prin care a cerut spirjin financiar de la diverse organizaţii din lume, pentru a putea construi rezervoare de apă, puncte de dezinfectare şi de distribuţie a măştilor. În anumite zone apa este un adevărat lux, pentru care oamenii trebuie să străbată pe jos, zilnic, km întregi pentru câţiva litri.

 „De data asta a fost altfel. Mi-a atins inima într-un mod diferit. Şi mi-am dorit tare mult să mă întorc şi să fac mai mult” , a mai spus Mihaela Condac.

Kenya are o populație de aproape 50 de milioane de locuitori și a înregistrat puțin peste 450 de decese din cauza infecţiei provocate de Covid 19, până acum.

Publicitate

foto: stirileprotv.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes