Connect with us
Publicitate

Eveniment

O poză făcută pe munte i-a fost fatală. Milionarul Marius Ivan este bărbatul care a murit după ce a căzut de pe o platformă de belvedere de la cota 1400, din Sinaia

Publicat

pe

Unul dintre milionarii României a murit din cauza unei poze. Este vorba despre Marius Ivan, fondatorul companiilor Dufa și Henkel. La doar 64 de ani, omul de afaceri român a avut un final cât se poate de tragic și totul din cauza unei simple poze. Mai exact, acesta încerca să își facă o fotografie la cota 1.400 la Sinaia în momentul în care tragedia a avut loc, anunță fanatik.ro.

Marius Ivan a murit sâmbătă după ce a alunecat și a căzut într-o râpă de 50 de metri în timp ce realiza fotografia. Acum, familia acestuia se pregătește de înmormântare, care va avea loc joi, 29 iunie 2023.

Originar din Craiova, milionarul a fost om extrem de serios în afaceri. De asemenea, acesta nu s-a afișat prea mult în spațiul public. A fost o prezență cât se poate de discretă de-a lungul anilor săi de activitate. Dincolo de Dufa și Henkel, Marius Ivan era un nume greu și în domeniul imobiliarelor. Mai mult de atât, el a fost cel care a finanțat prin anii ’90 echipa de baschet a Craiovei. Marius Ivan era poreclit ”Gigantul” și nu e de mirare numele său, având în vedere succesul său în afaceri, dar și înălțimea sa de 2.04 metri.

Marius Ivan și-a început afacerile în România imediat după Revoluție, importând produse de larg consum din Germania. Mai apoi, acesta a reușit să creeze branduri precum Dufa și Henkel Bautechnik România. După ce și-a făcut exilul din aceste afaceri s-a reorientat spre domeniul imobiliarelor. Oricum ar fi, de-a lungul activității sale a fost un om de succes și afacerile sale au fost dintre cele mai prospere.

Publicitate

Născut în Craiova, Ivan a absolvit Facultatea de Științe Economice și nu și-a uitat niciodată prima sa iubire. Este vorba despre baschet, sport pe care l-a practicat timp de 16 ani la Universitatea Craiova. A rămas mereu un pasionat al sportului, inclusiv de gimnastică, înot sau golf. De asemenea, se mândrea atunci și cu progresul său pe terenul de golf, reușind la un turneu Henkel o lovitură din categoria ”hole în one”, adică a introdus mingea de golf în cupă dintr-o singură lovitură.

O persoană extrem de discretă, Marius Ivan a vorbit, totuși, despre familia sa și cei trei copii ai săi: o fată și doi băieți, cărora avea de gând să le lase moștenire întregul său imperiu. S-a împrumutat inițial la părinți și și-a extins afacerea de la comerț de alimente la comerț de aparatură electrocasnică din Germania. A simțit că Bucureștiul are un potențial mult mai mare și s-a mutat aici, unde s-a asociat cu un om de afaceri local, Liviu Stan.

A ajuns întâmplător în afacerea materialelor de construcții și a mizat pe vopsea, un produs care s-a vândut ca pâinea caldă. Așadar, povestea Dufa și Henkel s-a născut, iar după aproximativ 10 ani Marius Ivan vindea afacerile cu aproximativ 20 de milioane de euro.

A urmat un nou episod din viața lui Ivan, investițiile imobiliare. A construit complexul de birouri North Gate din București, estimat la 21 de milioane de euro atunci, printre altele. De la câteva sute de mărci împrumutate de la părinți, Marius Ivan a ajuns să conducă afaceri de zeci sau poate sute de milioane de euro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes