Connect with us
Publicitate

Cultural

O parte din istoria neagră a României, într-o expoziție temporară la Muzeul Amintirilor din Comunism, de la Brașov

Publicat

pe

Muzeul Ororilor Comunismului în România împreună cu Muzeul Amintirilor din Comunism din Brașov, îi invită pe brașoveni, dar și pe turiști la vernisajul expoziției SEISMOGRAF ’77 – Represiune și detenție politică 1977 – 1989.

Publicitate

Expoziția se referă la perioada ceaușistă dintre 1977 și 1989, caracterizată prin lipsuri și represiune asupra populației, propaganda Partidului și urmărirea Securității. Această perioadă, mai puțin expusă publicului larg, a fost abordată de specialiști în istorie și în studii muzeale pentru a crea o expoziție prin care să semnaleze planurile lui Nicolae Ceaușescu în urma cutremurului din 4 martie 1977 și apoi „replicile” revoltelor sociale care au urmat, între 1977 și 1989.

SEISMOGRAF ’77 marchează portretele și poveștile oamenilor care au dus un război cu regimul comunist, dar și al celor care au fost protejați de dictatură, actori principali sau secundari în aparatul de represiune al partidului.

Toate pasajele și „vocile” sunt construite pe un traseu dirijat de „un fir roșu” – o masă sinuoasă cu artefacte, texte, imagini și filme, flancată de 5 ansambluri de panouri, într-un itinerariu care vă va trece prin adaptare și rezistență socială, traumă și reprimare, stări care au apăsat populația în anii ceaușiști.

Publicitate

După București, Călărași și Oltenița, orașul Brașov oferă publicului expoziția SEISMOGRAF ’77 într-unul din noile sale spații muzeale: Muzeului Amintirilor din Comunism. MOCR salută inițiativa organizatorilor și speră că cele două instituții vor continua să colaboreze pentru informarea și instruirea în istoria comunismului a unui public cât mai larg.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 6 septembrie – 1 noiembrie, între orele 10:00 și 18:00, de marți până duminică, la sediul Muzeului Amintirilor din Comunism, din bulevardul Eroilor, numărul 19. Prețul unui bilet de intrare pornește de la 15 lei pentru copii și ajunge la 35 de lei pentru adulți.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes