Connect with us
Publicitate

Turism

O parte a domeniului schiabil din Sinaia se deschide miercuri. Pe ce pârtii vor putea schia turiștii care ajung la Cota 2000

Publicat

pe

După o lungă așteptare, pasionații sporturilor de iarnă primesc o veste foarte bună. Începând de miercuri, primele pârtii de pe domeniul schiabil din Sinaia vor fi deschise oficial. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de către administratorii pârtiilor, chiar pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia.

Publicitate

„Miercuri, 10.01.2024 deschidem primele pârtii de sus. Lăptici 1, Lăptici 2, Variantă și Soarelui 2. Cu strat suficient pe pârtiile menționate, doar glazurat pe lângă. Instalațiile vor porni programul cu publicul la ora 08.00 (Gondola Sinaia -Telecabina Sinaia) respectiv 08.40 (Gondola Carp și Telescaunul Soarelui). Vom funcționa până la ora 17.00, respectiv 16.30 cele de sus, și 16.00 Valea Soarelui”, au transmis administratorii domeniului schiabil.

Vremea caldă din ultima perioadă și lipsa precipitațiilor a ținut închise pârtiile de pe platoul Bucegi. Doar când temperaturile au fost mai scăzute de -4 grade Celsius au fost pornite tunurile și lănciile care produc zăpadă artificială. Apoi a intervenit viscolul puternic din vârf de munte care a împrăștiat zăpada depusă, iar o mare parte din munca celor care amenajează partiile s-a dus pe apa Sâmbetei.

Tarifele la transportul pe cablu au rămas la fel ca cele din sezonul trecut. Astfel, o cartelă cu 24 de puncte costă 100 de lei pentru adulți și 60 de lei pentru copii. Cea mai scumpă cartelă, cu 300 de puncte, îi costă pe adulți 825 de lei și 540 de lei pentru copii.

Publicitate

Prețurile skipass-urilor diferă în funcție de zilele săptămânii. Un skipass valabil o zi întreabă gostă 210 lei de luni până vineri și 230 de lei în zilele de sâmbătă și duminică. Aceeași cartelă, valabilă două zile, costă 395 de lei. Cei care nu vor să schieze, dar își doresc să ajungă la cota 2000 trebuie să scoată din buzunar 95 de lei pentru o cartelă valabilă o urcare și o coborâre.

Sinaia are cel mai mare domeniu schiabil din România, cu un număr de 17 pârtii omologate pentru toate nivelurile de dificultate, iar cea mai lungă dintre ele, Drumul de Vară, măsoară aproape trei kilometri. România are, conform datelor Ministerului Turismului, 217 pârtii omologate, care au o lungime de aproape 190 de kilometri. Aceste domenii schiabile sunt împrăștiate în 21 de județe, 55 de pârtii având lungime de peste un kilometru, două pârtii au peste 3 kilometri lungime și doar una singură sare de 4 kilometri.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes