Connect with us
Publicitate

Social

O nouă tranșă Pfizer: aproape 27.000 de doze ajung astăzi la Brașov

Redactia

Publicat

pe

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţii privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunţat că 224.640 de doze de vaccin Pfizer ajung luni în Româmia.

Potrivit unui comunicat al CNCAV, vaccinurile vor ajunge în România pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale
terestră. Acestea sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Dozele vor fi distribuite centrelor regionale de depozitare. Astfel, 63.180 de doze vor ajunge la Centrul Naţional de Stocare Bucureşti, 26.910 la Centrul Regional de Depozitare Braşov, 29.250 la Cluj, 25.740 la Constanţa, 24.570 la Craiova, 29.250 la Iaşi şi 25.740 de doze la Centrul Regional de Depozitare Timişoara.

Publicitate

CNCAV precizează că în centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea
Publicitate
Publicitate

De Interes

>