Connect with us
Publicitate

Economic

O nouă majorare a tarifelor la CFR. Intră în vigoare de la 1 aprilie

Publicat

pe

Publicitate

Directorul general al operatorului feroviar de stat, Traian Preoteasa, a aprobat o nouă majorare de tarife la CFR Călători, după cea făcută în luna decembrie a anului trecut. Noile tarife vor intra în vigoare luni, 1 aprilie. Și nu e păcăleală, chiar dacă CFR Călători nu a anunțat nimic în acest sens, transmite Club Feroviar.

Traian Preoteasa și-a pus semnătura pe Decizia nr. 33 a directorului general al SNTFC CFR Călători din 26 martie 2024 (ieri) privind aplicarea tarifelor de deservire generală în transportul feroviar public de călători.

”Având în vedere Nota nr. OMC2/3/304/20.03.2024, aprobată în temeiul prevederilor art. 28 alin (6) lit. (p) din Actul Constitutiv al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători C.F.R. Călători S.A., prin care au fost aprobate noile tarife pentru suplimentele de pat valabile începând cu data de 1 aprilie 2024, în scopul creşterii veniturilor CFR Călători, Directorul General al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători C.F.R. CĂlători – S.A. emite următoarea Decizie:

Art. 1. Tarifele de deservire generală clasa A şi tarifele auxiliare clasa B din transportul feroviar public de călători sunt prevăzute în Anexa care face parte integrantă din prezenta Decizie.

Publicitate

Art. 2. Prezenta Decizie se aplică de la data de 1 aprilie 2024 şi va fi publicată în Buletinul Informativ al S.N.T.F.C. CFR Călători S.A..

Art. 3. Direcţiile centrale din cadrul S.N.T.F.C. CFR Călători S.A. şi Sucursalele Regionale de Transport Feroviar de Călători 1-8 vor lua măsuri pentru punerea în aplicare atât a prezentei Decizii, cât şi a celorlalte dispoziţii referitoare la aplicarea tarifelor de transport în transportul feroviar public de călători”, se arată în documentul obținut de Club Feroviar.

Suplimente de pat mai scumpe, la vagon de dormit și vagon cușetă

În continuare, în decizia emisă de Traian Preoteasa sunt enumerate toate tarifele de transport cu trenurile operatorului feroviar de stat, care rămân neschimbate față de cele din momentul de față.

Cu unele excepții însă. La pagina 5 a documentului găsim noile tarife aplicate pentru suplimentele de pat la vagon de dormit și vagon cușetă. La vagon de dormit, acestea vor fi de 225 de lei pentru suplimentul de cabină single, 120 de lei de pat pentru cabina cu două locuri și 100 de lei pentru cabina cu trei locuri.

În prezent, potrivit informațiilor prezente pe site-ul CFR Călători, tarifele sunt de 210 lei pentru suplimentul de cabină single, 105 lei de pat pentru cabina cu două locuri și 85 de lei pentru cabina cu trei locuri. De precizat că doar în traficul internațional CFR Călători utilizează cabine cu trei paturi, deci se vor scumpi și călătoriile spre Budapesta sau Viena.

La vagoanele cușetă, suplimentele vor fi de 78 de lei pentru patul în cabină cu patru locuri și de 58 de lei pentru patul în cabină cu șase locuri, față de 72 de lei, respectiv 52 de lei în momentul de față.

Precedenta majorare de tarife la CFR Călători, făcută tot pe șest

Și precedenta majorare a tarifelor pentru transportul feroviar de călători, operată în luna decembrie a anului trecut, s-a făcut tot pe șest.

Atunci, biletele de tren s-au scumpit în medie cu 8,8%. Cu câteva zile înainte, CFR Călători dăduse un comunicat în care anunța noutățile din Mersul Trenurilor 2023-2024, în care însă nu pomenea nimic despre scumpirea biletelor de tren care urma să vină „la pachet” cu noul program de circulație.

Anterior, o majorare a tarifelor în transportul feroviar de călători a avut loc pe 1 iulie 2022, iar atunci a fost anunțată din timp. Majorarea a fost de 20%, iar pentru secția Oravița-Anina s-a instituit un tarif special. Precedenta majorare de tarife în transportul feroviar de călători avusese loc în 2013.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes