Connect with us
Publicitate

Economic

O nouă licitație pentru modernizarea zonei gării Brașov. Fostul constructor a abandonat lucrările

Publicat

pe

Regionala Brașov a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a lansat o nouă licitație pentru modernizarea zonei gării Brașov, după ce firma cu care semnase contractul în urmă cu doi ani nu s-a ținut de treabă.

Publicitate

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat vineri dimineață anunțul de licitație ce are ca obiect ”Reabilitare platforma stației și clădire RCM în stația Brașov Călători (execuție)”. Valoarea totală estimată a contractului, care va trebui dus la bun sfârșit în termen de cinci luni, este de 1.310.530 de lei, echivalentul a aproximativ 265.000 de euro transmite clubferoviar.ro.

Contractul prevede intervenții punctuale, nu și modernizarea peroanelor din stație și a clădirii gării.

Contractul din 2020 pentru modernizarea zonei gării Brașov, nerespectat de constructor

Publicitate

SRCF Brașov are în plan modernizarea zonei CFR aflată la limita de proprietate cu terenul aflat în proprietatea Primăriei Municipiului Brașov.

Regionala a avut în derulare un contract de lucrări pentru această investiție semnat pe 25 februarie 2020, încheiat cu SC Vicas Construct SRL. Ca urmare a nerespectării condițiilor contractuale de către executantul inițial de a continua lucrările, prin refuzului acestuia de a reîncepe lucrările și a finaliza, SRCF Brașov este nevoită să reia procedura de licitație pentru lucrările rămase de executat, se arată în anunțul publicat pe SEAP.

Modernizarea zonei gării Brașov și lucrări la Regulatorul de circulație

Zona la care se va interveni se află între capătul Y al stației CF Brașov, respectiv pasajul CF peste strada 13 Decembrie și clădirea Poștei Române. Prin caietul de sarcini sunt stabilite condiţiile referitoare la execuţia lucrărilor de reamenajare a zonei stației CF Brașov Călători, partea dinspre oraș și conține date tehnice referitoare la categoriile de lucrări de reparații ce urmează a fi executate.

Lucrările de reparații la platforma stației și clădirea RCM (regulatorul de circulație) presupun amenajări exterioare în zona parcului (trotuare si zid de sprijin, spații verzi si barieră de acces auto). De asemenea, se vor face reparații exterioare la clădirea de călători si modificarea copertinei acesteia. În cadrul contractului, se vor monta panouri pentru copertină tip bond la clădirea RCM. În fine, se va trece la refacerea parcării și amenajarea spațiului verde în zona RCM (trotuare, spații verzi și bariere de acces auto).

Publicitate

Lucrări la peronul de la linia 1 și la scările de acces

În zona parcului spre peronul de la linia 1 se va demola și reface zidul de sprijin, între pasajul CF peste strada 13 Decembrie și clădirea de călători și se vor reface cele două scări de acces deteriorate. Parcarea autoturismelor pe zona CFR dinspre B-dul Gării va fi restricționată prin montarea unei bariere cu sistem de deschidere electric și a unor stâlpișori metalici.

La clădirea de călători, în zona de acces dinspre Autogara Codreanu spre Revizorat și peronul de la linia 1, se va desface structura metalică existentă și se va monta un gard confecționat din țeavă pătrată, cu înălțimea de 2 m, vopsită în negru, și placat la interior cu policarbonat de culoare gri, fiind prevăzute și porți de acces. Treptele de la Autogara Codreanu spre peronul liniei 1 se vor placa cu granit, travertinul de peretele lateral se va înlocui parțial pe zonele deteriorate (aprox. 25%), restul suprafeței placată cu travertin se va curăța. Zonele de acces către scări se vor pava.

La copertina de acces în gară, fațada spre oraș, se va repara zona celor șase copertine din beton armat precedent demolate, amplasate deasupra ușilor de acces în clădirea de călători. Noua copertină se va realiza dintr-o structură metalică, continuă, în lungul intrării principale, ce va avea lungimea de aproximativ 20 m. Copertina va avea învelitoarea din sticlă, sistem propriu de preluare a apelor pluviale și sistem de degivrare. Aceasta va fi iluminată.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes