Util
O nouă informare, emisă de meteorologi

Meteorologii anunţă că, până miercuri la prânz, se vor semnala ninsori moderate cantitativ, în special în zonele intracarpatice, în Munţii Apuseni şi Carpaţii Orientali, dar şi intensificări ale vântului. În vestul ţării, precipitaţiile vor fi mixte şi pe zone restrânse se va forma polei. Vremea rămâne deosebit de rece, iar miercuri dimineaţă va mai fi ger pe arii restrânse în Moldova, în estul Transilvaniei şi în Muntenia, relatează News.ro.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare valabilă de marţi de la ora 11.00 până miercuri, la ora 12.00.
„În intervalul menţionat, în regiunile intracarpatice temporar va ninge, în general moderat cantitativ în Maramureş, precum şi în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă. În vestul ţării, începând din noaptea de marţi spre miercuri (19/20 ianuarie), treptat precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ploaie şi pe arii restrânse se va depune polei”, a arătat ANM.
Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze, în general, de 50…70 km/h, iar pe crestele înalte, 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în nord-vestul teritoriului, temporar cu viteze de 40…50 km/h.
Potrivit meteorologilor, marţi după-amiază vremea se va menţine deosebit de rece, cu temperaturi maxime preponderent negative, iar în cursul nopţii de marţi spre miercuri (19/20 ianuarie), precum şi în dimineaţa zilei de miercuri (20 ianuarie), pe arii restrânse va mai fi ger (valori termice în jurul a – 10 grade) în Moldova, în estul Transilvaniei şi în Muntenia.
Util
Vremea în următoarele săptămâni – Meteorologii anunţă vreme bună de Paşte. ANM: Valorile termice cresc din săptămâna care urmează Paştelui Ortodox

Urmează două săptămâni cu temperaturi mai coborâte decât cele normale. Valorile termice cresc din săptămâna care urmează Paştelui Ortodox.
19 – 26 aprilie
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile intracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice și la munte, dar mai ales în extremitatea de sud-est a țării.
26 aprilie – 3 mai
Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.
3 – 10 mai
Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.
10 – 17 mai
Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.
Util
Platforma de programare pentru vaccinare a fost optimizată. Brașovenii pot vedea acum poziţia în lista de aşteptare și capacitatea zilnică a fiecărui centru

Platforma de programare pentru vaccinare a fost optimizată, au transmis reprezentanții Comitetului Naţional de Vaccinare. Acum se poate vedea poziţia în lista de aşteptare (numărul de ordine) şi capacitatea de vaccinare.
Capacitate care a fost crescută la 96 de persoane pentru fiecare flux de vaccinare (există centre care au mai multe fluxuri), în cazul serurilor de la Moderna și AstraZeneca și la 72, în cazul Pfizer.
Timpul de așteptare până la imunizare nu este însă afișat. Ar putea fi estimat de fiecare împărțind numărul de persoane aflate înaintea sa la capacitatea de vaccinare a centrului, însă, așa cum a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare, trebuie să ținem cont că o persoană care face parte din categoria a II-a are prioritate la imunizare și va intra, pe lista de așteptare, în fața celor din categoria a III-a deja programați, așa că acest calcul s-ar putea să nu fie tocmai corect.
Concret, timpul de așteptare poate crește, dacă după tine, de exemplu, care faci parte din categoria a III-a, se programează mai multe persoane care se încadrează în categoria a II-a, pentru că acestea „intră în față” te și te „împing” pe listă.
Potrivit unei informări a Comitetului Național pentru Coordonarea Campaniei de Vaccinare, la această oră, în țară, sunt:
- 403 centre de vaccinare fără liste de așteptare;
- 98.755 de locuri disponibile în centrele de vaccinare fără liste de așteptare;
- 571 centre de vaccinare cu liste de așteptare;
- 43.070 de locuri disponibile în centrele de vaccinare cu liste de așteptare.
Centre de vaccinare active cu liste de așteptare:
- Pfizer: 479
- Moderna: 52
- AstraZeneca: 40
Centre de vaccinare active fără liste de așteptare:
- Pfizer: 157
- Moderna: 33
- AstraZeneca: 213
S-a atins ținta de 80.000 de vaccinări zilnice
„De acum, mă aştept să avem circa 80.000 de persoane vaccinate zilnic, având în vedere că a crescut numărul de persoane vaccinate pe flux. Noi facem toate eforturile pentru a creşte ritmul de vaccinare”, declara marți, 13 aprilie, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare.
Conform datelor oficiale oferite Comitetul Național pentru Vaccinare joi, 15 aprilie, au fost vaccinate 80.056 de persoane.
Cu o zi înainte, au fost imunizate 80.120 de persoane.
Util
Brașovenii pot vedea timpii de așteptare pentru programarea la vaccin

Platforma vaccin.live a adăugat două câmpuri noi. Mai nou, persoanele care s-au înscris pe lista de așteptare, pot vedea estimarea timpul de așteptare pentru programarea la vaccin pentru fiecare centru, dar și media zilnică a persoanelor vaccinate raportată în fiecare centru.
Platforma vaccin.live prezintă în timp real, informațiile publice referitoare la numărul de locuri disponibile în centrele de vaccinare și serul folosit în fiecare centru, într-un mod grafic util, prin harta județelor. Actualizarea datelor se face la un interval de aproximativ 20 minute. Platforma a fost actualizată și au fost adăugate două câmpuri noi, care arată timpul de așteptare estimat pentru programarea la vaccin pentru fiecare centru, dar și media zilnică a persoanelor vaccinate raportată în fiecare centru.
Coloana ”Media zilnică doza 1 raportată”: Reprezintă media numărului de doze (doza 1) administrate zilnic în centrul de vaccinare respectiv. Media este calculata ținând cont de zilele din luna în curs. Pentru coloana ”Timp așteptare estimat”, se calculează în funcție de numărul total de persoane înscrise pe lista de așteptare împărțit la media numărului de doze (doza 1) administrate zilnic în centrul de vaccinare respectiv.
Peste 15.000 de brașoveni pe listele de așteptare pentru vaccinul Pfizer
La momentul actual, mai bine de 15.000 de persoane așteaptă să fie programate la vaccin, cele mai multe optând pentru centrele care administrează serul produs de Pfizer. Două sute de persoane s-au înscris pe listele de așteptare la centrele care folosesc vaccinul Astra Zeneca. Mai mult decât atât, cei care vor să se vaccineze cu acest ser, o pot face oricând, deoarece sunt peste 5000 de locuri disponibile pentru programare imediată.
-
Evenimentacum 2 zile
FOTO / Andreea Moldovan, așteptată acasă cu flori de brașoveni
-
Evenimentacum 2 zile
FOTO – VIDEO / Dezastru provocat de un șofer în cartierul Noua. A lovit 12 maşini supărat că s-ar fi certat cu iubita. A fost scos cu forţa din maşină de martorii evenimentului
-
Evenimentacum 2 zile
Şoferul care a buşit 12 maşini în cartierul Noua este fiul unui important afacerist din Bucureşti. Avea o alcoolemie de 2.20 mg/litru
-
Socialacum o zi
Incidența scade la 4,92 în Brașov – Situația pe localități
-
Socialacum 2 zile
Incidența scade la 5,07 în Brașov – Situația pe localități
-
Evenimentacum 11 ore
VIDEO / Urs la plimbare prin cartierul Tractorul. Locuitorii din zonă au fost avertizați prin mesaj Ro-Alert
-
Evenimentacum 2 zile
VIDEO / Un primar din judeţul Braşov a ameninţat cu moartea doi poliţişti. A fost reţinut pentru ultraj
-
Socialacum o zi
Pe Aeroportul din Braşov se vor efectua curând primele zboruri interne