Connect with us
Publicitate

Social

O nouă familie de urși a fost capturată de autoritățile din Brașov. Ursoaica și cei 3 pui ai ei au ajuns într-o pădure aflată la sute de kilometri distanță de oraș

Publicat

pe

O ursoaică și cei trei pui ai ei au căzut în capcana autorităților din Brașov. Animalele, care coborau frecvent în zona cartierului Șchei, au fost momite într-una dintre cuștile montate de primărie în apropierea străzii Nisipului de Sus.

Animalele au fost capturate și tranchilizate, iar mai apoi specialiștii le-au cântărit. Femela este un exemplar de aproximativ cinci ani, care are 130-140 de kilograme, iar puii au vârsa de doar șapte luni și cântăresc aproximativ 20 de kilograme fiecare. Toată familia a fost relocată într-o pădure aflată la câteva sute de kilometri de Brașov.

Aceasta este cea de-a doua familie de urși care a fost capturată la Brașov, în ultima săptămână, iar acest lucru a fost posibil datorită faptului că echipa de intervenție a fost întregită. Specialiștii monitorizează în continuare o altă ursoaică cu doi pui, dar și doi masculi care ajung des în cartierul Șchei și intră în curțile și grădinile oamenilor.

„Primăria Brașov a demarat și procedura de achiziție a echipamentelor și materialelor necesare pentru monitorizarea, capturarea și relocarea urșilor care intră frecvent în oraș. Municipalitatea dispune, în acest moment, de 3 camere cu termoviziune, 4 lanterne de mare putere și 8 spray-uri antiurs, iar săptămâna viitoare, Primăria Brașov va semna contractul de achiziție a două capcane pentru capturarea și transportul urșilor. Până în prezent, municipalitatea utilizează capcanele puse la dispoziție de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură Marin Drăcea”, anunță oficialii primăriei Brașov.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes