Connect with us
Publicitate

Administrație

O nouă facultate își va deschide porțile la Brașov. Cei mai buni studenți la urbanism vor avea șansa să facă practică în cadrul primăriei

Publicat

pe

Publicitate

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București va deschide la Brașov o filială a Facultății de Urbanism. Acordul de colaborare între instituția de învățământ superior și municipalitate a fost semnat, iar pentru început se vor putea înscrie studenții interesați de programul de master.

Pentru început, 25-30 de studenți vor putea lua parte la cursuri, iar locurile vor fi atât subvenționate, cât și cu taxă. Durata studiilor va fi de doi ani și la finalul lor dizertațiile vor fi date, cel mai probabil la București, în fața unor jurii internaționale.

„E vorba despre un acord de parteneriat care vizează trei paliere importante: implicarea studenților în an terminal în practică profesională în serviciile de urbanism ale Primăriei Brașov, un al doilea palier, care se referă la formare continuă pentru specialiștii din administrația publică locală – e vorba despre direcțiile de urbanism – și un al treilea, care se referă la programe de studii, și pentru început este vorba despre un program de master în domeniul urbanismului, urmat fiind, în timp, de un program de licență. (…) Urmare a acestui acord de parteneriat, vom începe să consolidăm de fapt curricula acestui program, urmând să continuăm cu etapele acreditării și, în funcție de toate termenele care decurg din aceasta, cât mai curând posibil, vom organiza o admitere la Brașov. Cel mai probabil discutăm despre anul 2023, este puțin probabil ca toate aceste termene să reușească să fie atinse în așa fel încât să dăm admitere în septembrie 2022“, a explicat conf. dr. arh. Claudiu Runceanu, decanul facultății.

Prima activitate din cadrul acestui parteneriat este asigurarea practicii de specialitate a studenților din ultimul an al facultății în primăria Brașov. 10 dintre cei mai buni studenți vor începe stagiul în luna martie, la Direcția de Urbanism, și vor rămâne aici timp de două luni. Costurile legate de șederea în oraș vor fi asigurate din fondurile municipalității.

Publicitate

„Este foarte important să gândim dezvoltarea Brașovului pe toate palierele și toate dimensiunile, inclusiv dimensiunea învățământului universitar. Brașovul are cea mai mare universitate din Regiunea Centru, dar această Universitate, la ora actuală, nu are specializări de care administrația locală și orașul în general are nevoie, precum cele legate de urbanism și arhitectură. Am ales un partener relevant și un partener de încredere, un partener de renume în România, în Universitatea de Arhitectură și Urbanism «Ion Mincu», și dezvoltăm acest parteneriat începând de la măsuri din lunile următoare, programe destinate studenților, de internship, dar și programe de specializare, de formare continuă, pentru specialiștii din Direcția Arhitect Șef, iar perspectiva pe termen mediu este să deschidem un program de masterat la Brașov pe tema urbanismului. Există această provocare pentru orice administrație locală, de a atrage specialiști în domeniul arhitecturii și urbanismului în direcția de specialitate din primării, o provocare cu atât mai mare cu cât meseria de arhitect sau de urbanist este o meserie mai bine retribuită în zona privată“, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Facultatea de Urbanism a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“ are 25 de ani de activitate și este singura din țară pentru această specializare, în contextul în care în administrație se simte o nevoie tot mai mare de specialiști în domeniu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes