Connect with us
Publicitate

Administrație

O nouă executare silită evitată la limită, la Grădinița 13 din Brașov. Municipalitatea a primit o ofertă pentru cumpărarea terenului și a clădirii unde funcționează instituția

Publicitate

Publicat

pe

Executorul judecătoresc care urma să restricționeze accesul la intrarea în Grădinița 13, de pe strada Agrișelor, numărul 10, din Brașov, a trimis autorităților locale o notificare de anulare a executării silite care urma să aibă loc astăzi. Odată cu această înștiințare, municipalitatea a primit și o nouă ofertă din partea reprezentantului celor doi proprietari care dețin terenul de 659 de metri pătrați și clădirea în care funcționează unitatea de învățământ.

Publicitate

Noua propunere făcută de proprietari este mult mai mică față de sumele de bani cerute inițial, iar aceasta se încadrează și în valoarea maximă stabilită de expertul independent care a făcut evaluarea comandată de primăria Brașov.

,,Am o veste bună pentru copiii, părinții și angajații de la Grădinița nr. 13. În urma discuțiilor avute cu reprezentantul celor doi proprietari, am ajuns la un numitor comun în ceea ce privește achiziția celor două imobile. Urmează ca în prima ședință, Consiliul Local să decidă asupra acestei achiziții, după care să demarăm procedurile pentru încheierea contractului. Tot astăzi am primit câte o notificare din partea reprezentantului proprietarilor și din partea executorului judecătoresc, cu privire la procedura de anulare a executării silite. Din păcate această situație trenează de mai mulți ani, dar, după aprobarea Consiliului Local, lucrurile vor intra în normal, iar municipalitatea va putea lua în calcul modernizarea acestei grădinițe. Având în vedere că toate achizițiile de imobile de către primărie se pot face doar în baza unui raport de evaluare, a fost necesară o perioadă de negociere și mă bucur că cei doi proprietari au înțeles că, în conformitate cu prevederile legale, nu putem depăși limita stabilită de evaluator. Le mulțumesc colegilor din executiv și celor din consiliul local pentru modul în care s-au implicat până acum”, a declarat viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu.

La următoarea ședință de Consiliul Local, executivul va solicita acordul pentru achiziția clădirii și terenului, în limitele maxime stabilite de evaluator. Contractul de vânzare-cumpărare se va încheia după ce proprietarul clădirii va finaliza procedurile de intabulare, având în vedere faptul că, la acest moment, construcția nu este intabulată.

Publicitate

Grădinița 13 funcționează într-un clădire proprietate privată pe care municipalitatea a închiriat-o, în anul 2021, pentru o perioadă de 10 ani, după ce cu un an mai devreme instanța de judecată a obligat-o să restituie în natură acest imobil. În ceea ce privește terenul, acesta este tot proprietate privată, titular fiind o altă persoană decât cea care deține clădirea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes