Connect with us
Publicitate

Administrație

O nouă creșă, dar și o grădiniță vor fi construite în cartierul Tractorul. Lucrările trebuie finalizate până în 2023

Publicat

pe

Brașovenii care locuiesc în cartierul Tractorul își vor putea duce copiii la o grădiniță, dar și la o creșă nouă care sunt acum în construcție. Termenul de finalizare al lucrărilor este în prima parte a anului viitor, iar valoarea lor depășește 11 milioane de lei.

Construcția creșei din cartierul Coresi, de pe strada Camil Petrescu, a început deja. Clădirea va avea demisol, parter și etaj și este amplasată pe o suprafață de 3.167 de metri pătrați. La demisol sunt organizate spatiile utilitare pentru funcționarea creșei: bucătărie, depozite pentru alimente, separate pe categorii, spălătorie, vestiare personal, care vor fi dotate cu dușuri și grup sanitar. Bucătăria are parte de preparare/tăiere, zona de bucătărie caldă, bucătărie rece, preparare finală și spălător vase.

La parter sunt sălile pentru cele 5 grupe, holul de acces, care va funcționa ca spațiu de filtrare a copiilor, cabinet medical, izolator și camera de tratament. Copiii vor avea vestiare organizate pe grupe de vârstă, toate luminate și ventilate natural. Fiecare grupă de copii are propriul grup sanitar. Tot la acest nivel este dispus un oficiu de preparare finală hrană, unde mâncarea este aranjată în farfurii și distribuită la mese. Pentru grupa mică, de bebeluși, sunt prevăzute un vestiar și o zonă de schimbat, dotată cu mese de înfășat.

La etaj sunt dispuse spațiile folosite de personalul creșei, educatoare, coordonator personal de specialitate, psiholog/logoped. De asemenea, este prevăzută o sală de întruniri pentru seminarii de pregătire a cadrelor didactice, aceasta putând fi folosită și pentru întâlnirile cu părinții. Copiii nu au acces la etaj. Cabinetul psihologului este dotat cu un spațiu de terapie pentru copii.

Publicitate

Termenul limită pentru finalizarea lucrărilor este 11 mai 2023, iar valoarea lucrărilor este de 8.026.229,89 lei, TVA inclus.

În schimb, lucrările la grădinița de pe strada Ioan Popasu sunt mult mai avansate. În acest moment se lucrează la partea de armătură și cofraj de la etajul II. Grădinița va avea o suprafață construită de 279 mp și suprafața desfășurată de 763 mp, cu o capacitate de 90 copii, având regim de înălțime demisol+parter+etaj1+etaj 2 retras.

Grădinița va avea 5 săli de grupă, o grupă multifuncţională, sală educatoare, sală de mese, bucătărie cu spaţii tehnice aferente, cabinet medical cu izolator precum şi holuri cu vestiare. La subsol, vor funcționa: o bucătărie cu spații de depozitare, recepție marfă, o spălătorie cu spații de depozitare lenjerie curată, materiale curățenie, spații tehnice, vestiare, holuri. La parter sunt prevăzute 2 săli de grupă, cabinet medic și izolator, vestiare copii, birouri administrație. La etajul 1 vor fi amenajate 3 săli de grupă, 2 departamente de materiale didactice și educative, garderobă, 2 grupuri sanitare și oficiu. La etajul 2 va fi amenajată o sală multifuncțională.

Lucrările au ca termen de finalizare data de 19.10.2022. Valoarea lor este de 3.379.403,51 lei, inclusiv TVA.

O altă grădiniță care se va construi în acest cartier este situată pe str. 1 Decembrie 1918, tronsonul cuprins între str. Ioan Popasu și str. I.C. Brătianu. În acest moment proiectantul este în faza de obținere a avizului ISU, după care va putea finaliza documentația pentru obținerea autorizației de construire și finalizarea proiectului tehnic. Odată cu obținerea autorizației, Municipalitatea va putea demara procedura de achiziție pentru realizarea lucrărilor.

Alte două unități dedicate copiilor din acest cartier sunt creșa și grădinița care se vor construi pe vechiul amplasament al depoului de tramvaie. În acest moment suntem în etapa de pregătire a documentației pentru demolarea construcțiilor existente, iar proiectul creșei este depus la Compania Națională de Investiții pentru finanțarea lucrărilor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes