Connect with us
Publicitate

Social

O nouă bază aeriană de salvare va fi deschisă la Brașov, în acest an. Anunțul a fost făcut de șeful DSU, Raed Arafat

Publicat

pe

Brașovul va avea o bază aeriană de salvare care va fi inaugurată în acest an. Anunțul a fost făcut de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat care spune că odată cu deschiderea acestui punct, România va avea 11 astfel de baze în toată țara.

Publicitate

„SMURD-ul este încă în curs de modernizare – anul ăsta mai deschidem o bază aeriană la Braşov, suntem întârziaţi pentru asigurarea zonei de parcare a elicopterelor, chiar şi temporar, până se finalizează la aeroportul din Braşov hangarul pentru SMURD – deci pornim anul ăsta în zona Braşov. Avem în zona Suceava un elicopter care este adus şi urmează să-l pornim anul viitor în zona Suceava. Asta ne aduce la 11 baze aeriene de salvare”, a declarat Raed Arafat, citat de Agerpres.

El a precizat că la aceste efective aeriene se vor adăuga două avioane noi care deja sunt în curs de finalizare în Statele Unite şi şi-a exprimat speranţa că în prima parte a anului viitor vor sosi în România.

„Deja unul este vopsit complet, celălalt este pregătit medical (…) vor fi terapii intensive pe aripi, cum se spune, adică două locuri de terapie intensivă complet dotate şi care posibilitate de plămân artificial – nu vorbim de ventilator simplu, vorbim de plămân artificial, au posibilitatea de incubator, care permite transportul de nou-născuţi în stare critică – asta ne va duce la alt nivel, la care se adaugă elicopterele Black Hawk care urmează să ajungă – şase elicoptere pe situaţii de urgenţă şi un al şaptelea pe parte de ordine publică”, a mai spus șeful DSU.

Publicitate

Arafat a arătat că cele şase elicoptere pe situaţii de urgenţă au capacitatea să transporte câte patru pacienţi grav în elicopter, pe lângă alte activităţi, cum sunt căutarea, salvarea, stingerea incendiilor de pădure, transport personal.

„Deci toate aceste lucruri sunt în vizor pentru următorul an – şi vasele de salvare maritimă, care au fost semnate şi au şi o componentă medicală pe ele – asta este iarăşi o premieră, avem posibilitatea dacă scoatem persoane hipotermice, să asigurăm managementul lor, resuscitarea lor, până să ajungem să le predăm echipelor terestre”, a afirmat Arafat.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes