Connect with us
Publicitate

Fapt divers

O nouă aventură pentru familii, copii și prieteni, la Brașov. Propark Adventure Race Family & Friends a ajuns la ediţia a 2-a

Publicat

pe

Propark – Fundația pentru Arii Protejate, împreună cu Primăria municipiului Brașov organizează în data de 9 septembrie 2023, în interiorul municipiului Brașov, cea de-a II-a ediție a competiției de aventură care promovează ariile protejate din județul Brașov – Propark Adventure Race Family&Friends.

Publicitate
 • Ce este Propark Adventure Race Family & FriendsO Aventură care vă promite șansa să descoperiți câte puțin din ariile protejate din județul Brașov și să experimentați natura orașului.
 • Orientare sportivă – veți primi harta cu cele 10 puncte de control doar cu o zi înainte de startul competiției și fiecare echipă în parte își va trasa modalitatea de a ajunge de la un punct la altul. Probe speciale – în fiecare dintre cele 10 puncte de control veți fi întâmpinat de o echipă care vă va îndruma să realizați o probă specială.
 • Probele vor testa cunoștințele despre valorile naturale și culturale ale ariilor protejate din județul Brașov.
 • Muncă de echipă – fiecare echipă va fi compusă din 4 membri dintre care minim un minor. Probele speciale pe care le parcurgeți trebuie să fie realizate de către toți membrii echipei. O ocazie de a parcurge o competiție împreună cu prietenii sau familia, și de a înțelege mai în profunzime aspecte legate de mediu și arii protejate dar și de a vă distra împreună pe parcursul traseului.
 • Invitați speciali – veți avea șansa ca în fiecare punct de control să interacționați cu un reprezentant al echipei care gestionează o arie protejată din județul Brașov, care va coordona proba specială.
 • Promovarea valorilor naturale – fiecare echipă înscrisă va alege și purta numele unei arii protejate din județul Brașov sau din județele limitrofe Brașovului. Echipele vor fi rugate să creeze postări pe social media despre experiențele personale din acele arii protejate sau pur si simplu să promoveze aceste destinații prin intermediul unor postări în rândul prietenilor.

Propark Adventure Family & Friends se alătură programului Forumul Orașelor Verzi 2023 – Brașov, ce reprezintă cel mai mare eveniment din România dedicat sustenabilității de mediu. În acest sens am pregătit o surpriză concurenților în competiție și susținătorilor lor.

Prietenii concurenților vor putea să își susțină echipele preferate din competiție prin participarea la una sau cele toate cinci tipuri de activități și jocuri cu și despre natură. Participarea la activități dă posibilitatea câștigării de vouchere ce pot fi “donate” unei anume echipe, iar acest lucru îi poate ajuta pe concurenți în probele lor speciale, din cele 10 puncte de control de pe traseu, în cazul în care primesc diverse penalizări (nu reușesc să treacă cu brio probele, nu știu toate răspunsurile la întrebări etc).

Activitățile de educație pentru natură, din 9 septembrie

Publicitate

Activitățile de educație pentru natură și cele 5 puncte – corturi aferente vor fi amplasate într-una dintre zonele desemnate de Primăria Brașov – și anume pe Bulevardul Eroilor, în fața Colegiului Național Unirea și chiar în incinta Colegiului.

Acestea sunt: Escape Tent, Ruleta Arbuștilor, Wild Imersion, Ce pasăre este aceasta? și Colțul Liliecilor.

Informații importante despre competiția Propark Adventure Race Family & Friends

 • Participarea este gratuită.
 • Trebuie să formezi o echipă de 4 persoane dintre care minim un membru al echipei să fie minor.
 • În cadrul competiției se pot înscrie un număr maxim de 30 de echipe.
 • Traseul concursului este prezentat concurenților cu o zi înaintea competiției (pe 8 septembrie 2023) într-o ședință tehnică organizată la sediul Fundației Propark și discutate cele 10 puncte de control pe care trebuie să le atingă.
 • Ariile protejate care vor fi reprezentate în punctele de control sunt următoarele: Pădurea Virgină de la Șinca Veche, situl Natura 2000 Munții Făgăraș, situl Natura 2000 Podișul Hârtibaciului, Parcul Natural Bucegi, Complexul Piscicol Dumbrăvița, Parcul Național Piatra Craiului, situl Natura 2000 Muntele Tâmpa, Geoparcul Carpaterra, Parcul Natural Brasovia.
 • Traseul poate fi parcurs de către echipe fie pe jos, în alergare sau folosind mijloace de deplasare proprii precum biciclete, trotinete, role sau rețeaua publică de mijloace de transport în comun RATBV.
 • În funcție de traseul ales de fiecare echipă pentru a atinge cele 10 puncte de control, distanta poate varia – aproximativ 20km.
 • Traseul integral va trebui să fie parcurs de către echipe în maxim 8 ore după ce a fost dat STARTUL.
 • Informațiile complete despre concurs sunt accesibile pe www.propark-adventure.ro , secțiunea Family&Friends.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes