Connect with us
Publicitate

Eveniment

O minoră ar fi fost hărțuită de un șef de tren, pe ruta București – Brașov. Angajatul companiei feroviare private a fost concediat

Publicat

pe

Un incident revoltător a fost făcut public pe rețelele de socializare de o femeie care a circulat cu un tren privat, pe ruta București – Brașov, în urmă cu câteva zile. Călătoarea a povestit despre apucăturile bolnave ale șefului de tren care ar fi făcut avansuri unei minore.

Publicitate

Iată postarea făcută publică pe contul de facebook al Ancăi Elena Dinca:

„Urcă o fătucă de la Florești. Frumușică foc, par lung și ondulat, picioare lungi, 16-17 ani. De când a urcat, controlorul a tachinat-o încontinuu. „Ai prieten? Ești singurică? Te plimbi?”. S-a așezat pe scaun în fața ei și asta mică nu știa cum să se mai strângă de picioare să nu o atingă. El încerca să îi de-a o cutiuță, ea refuza. Eu stau cu ochii pe el, numai să nu o atingă.

Am oprit la Campina. El se dă jos „fiindcă aici stăm mai mult” și îi eu surprind fetei privirea. E toată strânsă, picior peste picior, mâinile încrucișate, capul lăsat în jos, umerii lăsați, caută cu ochii un om, un ceva. Toată poziția ei urla închidere.

Publicitate

-Ești ok? o întreb.
-Uhmmm da. Așa cred.
– Îl cunoști?
– Nu, doar din tren… Așa face mereu când mă vede. Sunt ok, dar mereu mă sâcâie. Merg câteva stații, dar stă mereu pe capul meu. O dată chiar am schimbat vagonul că nu mai erau oameni în tren și am plecat într-un vagon cu mai mulți oameni. Cobor la stația următoare însă… Noroc că nu merg mult.
– Știi că nu este in regula ca un străin să te abordeze așa, da? Știi că poți cere ajutor și poți depune reclamație.
– Da… Dar am vorbit doar cu mama și ea mi-a zis să nu îl bag in seama și să mă așez în tren acolo unde sunt mai mulți oameni ca să evit sa rămân singură cu el.

Mă mut pe bancheta din fața fetei, practic controlorul nu mai are unde să se așeze dacă vine. Pleacă trenul. Vine controlorul din nou. Mă vede pe locul pe care el se așezase și îi zice fetei:

– Ce? Are grija de tine? Și zâmbește el așa, șmecherește și complice.
– Va rog, lăsați copilul in pace, zic.
– Pai ce, doamnă? Ne cunoaștem, că ea merge des cu trenul.
– Va cunoașteți fiindcă vă băgați în seama dumneavoastră, nu că fata aceasta vă căuta compania. Merge cu trenul și vă întâlniți fiindcă are nevoie sa se deplaseze între două localități. Ceea ce dumneavoastră am văzut că faceți se numește hărțuire de minori.
– Cine, eu? Pai eu sunt prietenos, așa.
(…)
– Ceea ce faceți este lipsit de profesionalitate și depășește limita interacțiunii normale între dumneavoastră, că și controlor, și dânsa, călător”.

Femeia povestește revoltată că în timpul discuției dintre ea și șeful de tren niciun alt călător nu a intervenit. Abia după ce controlorul a ieșit din vagon, ceilalți oameni s-au arătat și ei revoltați de situație. Copila pe care încerca să o protejeze a coborât la destinație și i-a mulțumit pentru ajutor. Femeia a făcut apoi reclamație la compania feroviară privată, iar răspunsul a venit prompt.

Întâmplarea a fost distribuită masiv pe facebook, iar mulți internauți au felicitat-o pe femeie pentru că a sărit în ajutorul minorei.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes