Connect with us
Publicitate

Social

O linie RATBV creează confuzie între călători. Autobuzele care circulă pe linia 4 opresc la două peroane diferite, în Livada Poștei

Publicat

pe

O situație bizară a fost semnalată de brașovenii și turiștii care au circulat, în ultima perioadă, cu autobuzele de pe linia 4. Conducerea RATBV a decis să amenajeze în Livada Poștei două peroane paralele unde vehiculele opresc. Problema este că unele mașini pleacă spre Gară, iar altele spre cartierul Șchei. Acesta este motivul pentru care mulți pasageri au pierdut trenul pentru că au luat autobuzul spre Șchei, de la peronul greșit.

Publicitate

Potrivit adevarul.ro, capătul de linie de la Livada Poștei al RATBV le-a creat probleme mai multor brașoveni și, mai ales, turiști. Aici există două peroane alăturate la care vin autobuzele de pe linia 4. Unul dintre peroane este pentru mașinile care merg spre gară, altul pentru cele care merg spre Prund.

Nu de puține ori, călătorii care se grăbeau spre gară ca să prindă un tren au urcat în autobuz și au constatat abia după sensul giratoriu de la colțul hotelului Aro că mașina îi duce în Șchei și nu la gară. Cum șoferii nu au voie să oprească între stații, oamenii ajungeau la Maternitate și se întâmpla să piardă trenul până reveneau la Livada Poștei și urcau în alt autobuz spre gară.

„Chiar călătorul care s-a îndepărtat m-a întrebat dacă merg spre gară. Există afișe, dar nu toată lumea stă să le citească, mai ales cei care vin în ultimul moment sau chiar în fugă. Încercăm să mulțumim pe toată lumea, dar nu reușim tot timpul”, spune unul dintre șoferii de pe linia 4.

Publicitate

Legat de linia 4, nemulțumirile sunt de mai multe feluri.

„Am sunat la IJTL, cum îi spunea înainte, pentru că atât 4, cât și 37 pleacă la aceeași oră. Dacă pierzi unul, îl pierzi și pe celălalt și după aceea trebuie să aștepți. Să modifice un pic orarul, îi rugăm frumos”, spune o brașoveancă.

Mulți nu înțeleg care autouz îi duce la gară nici după ce li se explică.

„Deși ambele spun că merg la gară, după cum scrie, abia acum am înțeles, că mi-ați explicat dumneavoastră. Nu a fost o idee foarte bună să meargă mașinile din aceeași stație în două direcții diferite”, spune un alt pasager.

Conducerea RATBV spune că analizează situația pentru găsirea celei mai bune soluții pentru această situație.

Publicitate

„Având în Vedere că în anul 2023 am înregistrat mai multe reclamații cu privire la confuzia stațiilor liniei 4 din Livada Poștei, acolo unde cele două stații se intersectează pentru urcarea spre Șchei, respectiv coborârea spre gară, analizăm posibilitatea eliminării pentru urcarea spre Șchei a opririi în Livada Poștei, urmând ca pasagerii care merg spre Șchei să fie deserviți la urcare la prima stație, Maternitate”, a anunțat Marian Geman, director RATBV SA.

Directorul firmei de transport public spune că soluția actuală a fost adoptată deoarece, altfel, distanța dintre stații este prea mare. Totuși, în cazul liniei 52, stațiile sunt exact așa cum ar putea fi în viitor și pe linia 4.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes