Connect with us
Publicitate

Eveniment

O firmă forestieră taie de câteva luni sute de arbori din Munţii Bucegi. Mai mulţi activişti de mediu au protestat faţă de aceste defrişări

Publicat

pe

Publicitate

Activiştii de mediu au protestat în această dimineaţă în parcul natural Bucegi. Aici, o firmă de exploatări forestiere taie de câteva luni sute de arbori bătrâni dintr-o pădure aflată în proprietate privată.

Lucrările se fac cu autorizație. Totuși, asociaţia Agent Green cere ministerului Mediului să declare munţii Bucegi parc naţional, astfel încât regulile de protecţie să fie mult mai stricte.

Pe Valea Cerbului, în apropierea locului în care turiştii îşi petreceau toată vara în corturi şi rulote, este un adevărat şantier. O firmă a primit autorizaţie să exploateze pădurea aflată la limita parcului natural şi lucrează cu zel de câteva luni.

”Vedem foarte multe echipamente de tăiat lemne pe margine.”, a spuns un turist

Activiştii de mediu susţin că utilajele au distrus drumuri forestiere şi cursuri de apă. Au cerut ca la faţa locului să fie trimişi reprezentanţi ai Parcului Natural Bucegi şi ai Gărzii Forestiere, ca să constate dezastrul făcut.

Publicitate

Totodată, solicită ca toate văile munţilor Bucegi să fie strict protejate – nu doar că sunt străbătute de trasee turistice, dar țin loc de casă pentru nenumărate animale sălbatice.

”Exploatarea pădurii este constantă în această zonă, întrucât nu a fost inclusă într-o zonă de protecție. Ca idee, Agent Green militează pentru protecţia integrală a pădurilor virgine şi cvasi-virgine şi care fac parte din rezervaţii naturale.”, spune Cătălina Rădulescu, avocat Agent Green:

Firma de exploatări forestiere susţine că lucrările pe care le face sunt absolut legale şi promite că va remedia stricăciunile din pădure când îşi termină treaba.

”Alea sunt niște drumuri de tractor, nu sunt drumuri forestiere care am obligativitatea, să le nivelez, să le îndrept. Chiar i-am invitat pe dânşii să vină la o partidă care se află lângă, care-i gata de reprimire, e terminată, ca să vadă cum arată drumurile forestiere când lucrările sunt terminate.”, spune Constantin Stoica, directorul firmei de exploatări forestiere.

Ministerul Mediului a confirmat, prin Romsilva, ca pădurea vizată se află în zona de management durabil a parcului natural Bucegi, unde sunt admise unele lucrări silvice. Schimbarea încadrării este dificilă, relatează stirileprotv.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes