Connect with us
Publicitate

Economic

O firmă din Brașov va implementa sistemul de închiriat biciclete din municipiul Arad pentru 3,8 milioane de lei. Vor fi instalate 22 de stații de închiriat care vor furniza 330 biciclete

Publicat

pe

Sistemul de închiriat biciclete din municipiul Arad va fi implementat de o firmă din Brașov, care administrează aceste sisteme și în alte orașe, conform Aradon.ro.

Publicitate

Aproape 3,8 milioane de lei va costa implementarea sistemului de închiriere a bicicletelor din municipiul Arad. Implementarea sistemului este parte dintr-un proiect finanțate de UE prin Programul Operațional Regional. Acesta prevede amplasarea unor stații de închiriere a bicicletelor, în 22 de puncte de pe raza municipiului. Sistemul se va numi „AradBikes”, iar bicicletele vor putea fi folosite pe ceea ce Primăria Municipiului Arad numește „o rețea de piste de biciclete de 120 km care acoperă principalele artere de circulație și străzile importante din cartierele orașului”. Însă pistele de biciclete din municipiu și-au arătat, de-a lungul anilor, inutilitatea.

Firma din Brașov care a câștigat licitația – Wind Technologies SRL – va amplasa 22 de stații de închiriat biciclete în municipiu, în locurile alese de Primărie, totodată furnizând și 330 de biciclete. Acestea vor putea fi închiriate pe bază de abonament sau cu ajutorul unui card bancar, prin intermediul unei aplicații.

Teoretic, contractul ar fi trebuit semnat mai devreme, însă în luna martie, o altă companie din Brașov, participantă la licitație, a depus contestație. După răspunsul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, câștigătoare a fost declarată oferta depusă de Wind Technologies SRL din Brașov, în valoare de 3.798.782 de lei (cu aproximativ 200 de mii de lei mai mică decât valoarea estimată). De menționat faptul că subcontractarea lucrărilor este posibilă, conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice.

Publicitate

Termenul de implementare a proiectului este de nouă luni de la data semnării ordinului de începere a lucrărilor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes