Connect with us
Publicitate

Administrație

O firmă de deratizare a obţinut un contract fără licitație de la Primăria Braşov. Două firme de profil au contestat, însă după ce au fost semnate actele

Publicat

pe

Primăria Municipiului Brașov a încheiat, la mijlocul acestei luni, un contract fără licitație, pentru delegarea serviciilor de deratizare, dezinfecție și dezinsecție în următorii doi ani. Firma care a primit contractul este SC Coral Impex SRL, din Ploiești, cea care a fost angajată, recent, și de Ministerul Finanțelor, pentru a nebuliza aerul din încăperile instituției guvernamentale, acolo unde au fost depistați angajați infectați cu Covid-19. Contractul de la Brașov a fost atribuit fără licitație. Fiind invocat faptul că procedura de achiziții inițială a fost contestată la CNSC. În acel dosar, SC Coral Impex a formulat cerere de intervenție accesorie în favoarea autorității contractante, fiind reprezentată convențional de Casa de avocatură a deputatei PNL Cristina Trăilă. Decizia CNSC a venit la o zi după ce Primăria Brașov încheiase deja contractul, prin negociere directă, cu SC Coral Impex SRL.

Primăria a încheiat cu SC Coral Impex SRL, în data de 16 august 2021, contractul nr. 204, în valoare de 15.036.988 de lei fără TVA, respectiv de 17.894.015,72 de lei cu TVA inclusă. Astfel, compania ploieșteană va încasa, pentru servicii pe care le va presta, în exclusivitate, la Brașov, 3.651.840 de euro în următoarele 24 de luni, adică 1.825.920 de euro pe an, ceea ce înseamnă 152.160 de euro pe lună.

Conform Primăriei Brașov, contractul a fost atribuit prin procedură de negociere directă, fără publicarea prealabilă a unei invitații la procedură de ofertare concurențială. Explicația oficială a acestui fapt este aceea că „contractul de achiziție publică având ca obiect prestarea serviciilor de deratizare, dezinsecție, dezinfecție și tratamente fitosanitare în municipiul Brașov a fost atribuit prin inițierea unei proceduri de negociere fără publicarea unui anunț de publicitate (…), având în vedere că procedura de achiziție, prin licitație deschisă (…), a fost contestată.

La CNSC, reprezentat de Casa de avocatură a unui parlamentar liberal

Publicitate

Într-adevăr, conform Deciziei Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, contractul scos la licitație pentru aceste servicii de către Primăria Municipiului Brașov a fost contestat de către două companii de profil participante, una din Hunedoara, iar cealaltă din Constanța, în datele de 5 și 6 iulie 2021. Numai că Decizia CNSC a fost pronunțată abia a doua zi după ce Primăria Brașov a încheiat contractul fără licitație, invocând extrema urgență generată de această contestație. Detaliul reiese din chiar Decizia CNSC nr. 802/C6/1643, 1662, din data de 17 august 2021, transmite jurnalul.ro.

Însă nu doar acest detaliu se regăsește în acest document al CNSC. Mai aflăm că, în favoarea autorității contractante, adică a primăriei conduse de Allen Coliban, a formulat cerere de intervenție accesorie însăși SC Coral Impex SRL, cea care a primit contractul fără licitație, pentru următorii doi ani. Această companie a fost reprezentată convențional în acest dosar de către… Casa de Avocatură Cristina Trăilă. Casă de avocatură deținută de deputatul PNL Cristina Trăilă.

În cele din urmă, CNSC a admis contestațiile celor două companii, suspendând procedura de licitație. A respins, însă, și cererea de intervenție accesorie formulată de SC Coral Impex SRL, care, pe data de 16 august, cu o zi înaintea pronunțării deciziei CNSC, a primit contractul prin negociere directă.

Potrivit datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), SC Coral Impex SRL Ploiești este controlată de omul de afaceri prahovean Alexandru Badea, în calitate de unic asociat, care deține și funcția de administrator. În 2015, compania respectivă a fost inclusă de DNA Cluj în dosarul fostului președinte al Consiliului Județean, liberalul Horea Uioreanu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes