Connect with us
Publicitate

Eveniment

O fetiță cu dizabilități, dependentă de aparatul de oxigen, a fost la un pas să rămână fără aer după o cursă Wizz Air care trebuia să ajungă la Brașov. Avionul a aterizat la București pentru mentenanță

Publicat

pe

Cursa cu avionul spre România ar fi putut fi ultima pentru o fetiță cu dizabilități care este dependentă de aparatul de respirat. Avionul Wizz Air care se întorcea din Londra cu destinația Brașov a aterizat pe aeroportul Opopeni, din București fără ca pasagerii să primească vreo explicație. Copila ar fi putut să moară pentru că aparatul de oxigen a rămas fără baterie, iar pentru părinți au trecut clipe agonizante până când au găsit o soluţie de supravieţuire, anunță observatornews.ro.

Publicitate

Doborâtă de teamă şi panică, mama fetei s-a temut de ce e mai rău când a aflat că avionul nu va ateriza la destinaţie, ci la Bucureşti, şi că vor fi trimişi acasă cu autocarul. Un drum de cel puţin trei ore şi jumătate. Timp în care aparatul de respirat al fetiţei se putea opri.

„Le-am spus că nu ne dăm jos pentru că nu ne ajunge bateria cu fetița și ne-au spus că în cazul ăsta vor chema poliția și ne vor face dosar penal”, a declarat Cosmina Tătărușeanu, mama fetiței cu nevoi speciale.

Pasagerii au fost anunțați că vor ateriza la București doar ca să ia nişte documente, după care vor pleca spre Brașov. După aterizare, însă, planul s-a schimbat.

Publicitate

„Trebuie să ne dăm jos și aici să venim și o să fim ajutați. Când am venit aici nimeni nu știa nimic despre noi. Am stat acolo în depozit la găsire bagaje, ne-am încărcat puțin aparatul, am încercat într-un final cu ambulanțe cu ăstea, dar nu aveam loc și căutăm două taxiuri”, a declarat Cosmina Tătărușeanu, mama fetiței cu nevoi speciale.

A venit ambulanţa într-un final, chemată de aeroport, dar nu le putea asigura transportul, astfel că familia a fost nevoită să se descurce pe cont propriu. Cei trei adulți și trei copii au luat până la urmă două taxiuri până la Brașov și au plătit 1.500 lei. Schimbările i-au afectat şi pe alţi pasageri.

„M-au lăsat jos spunând că cineva va veni, aceeași persoană m-a adus aici și mi-a zis să nu-mi fac griji că va veni cineva foarte curând, iar după trei ore și jumătate sunt încă abandonată aici. Acum totul este un dezastru pentru mine, un dezastru total”, a spus una dintre pasagere.

Compania de zbor a venit după câteva ore și cu explicația:

„Wizz Air confirmă că zborul W9 4457 de la Londra Luton la Brașov din 28 august a fost redirecționat către București Otopeni din cauza unei verificări neplanificate de mentenanță necesare aeronavei. Aeronava a aterizat normal, iar pasagerii au fost transferați cu ajutorul autobuzelor către destinația lor inițială, Brașov”.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes