Connect with us
Publicitate

Eveniment

O femeie care locuia în Vaslui a fugit de acasă pentru a scăpa de soțul agresiv. Victima s-a refugiat la tatăl ei, în Codlea. Polițiștii au emis un ordin de protecție

Publicat

pe

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Codlea efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violență în familie”. La data de 18 aprilie a.c., în jurul orei 23.30, oamenii legii au fost sesizați cu privire la o agresiune intrafamilială, ce ar fi avut loc în județul Vaslui, dar a cărei victimă s-ar fi refugiat la o adresa din municipiul Codlea, județul Brașov.

Din cercetările efectuate în cauză, a reieșit faptul că, în data de 17 aprilie a.c., un bărbat, în vârstă de 42 de ani, ar fi exercitat acte de violență fizică asupra soției sale, în două rânduri, în timp ce se aflau în curtea locuinței comune din sat Dodești, județul Vaslui.

Ulterior, victima a așteptat ca bărbatul să adoarmă, după care a plecat de la domiciliu și s-a deplasat cu trenul în municipiul Codlea, la locuința tatălui său, cu scopul de a locui o perioadă acolo. Având în vedere starea fizică a persoanei vătămate, aceasta a fost transportată la Spitalul Municipal Codlea, pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că bărbatul nu ar fi fost la prima faptă de violență fizică față de soția sa. Astfel, în data de 15 aprilie 2023, în jurul orelor 18.00, pe fondul geloziei și al unor neînțelegeri familiale, acesta și-ar fi agresat fizic soția, în timp ce se aflau la aceeași adresă din județul Vaslui.

Publicitate

Date fiind concluziile polițiștilor, în conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului s-a constatat faptul că există pericol iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizorie pe o perioadă de 5 zile, fiind dispusă interdicția temporară de a se apropia la o distanță mai mică de 50 m fată de persoana vătămată și de reședința acesteia, situată din municipiul Codlea.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea acestora.

Violența domestică, comportamentul sistematic al persoanei abuzatoare cu rolul de control asupra partenerului, poate îmbrăca mai multe forme de abuz: fizic, emoțional, psihologic, financiar sau chiar sexual. Conform Legii 217/2003 (republicată), art. 5 alin.1, prin victimă se înțelege persoana fizică ce este supusă uneia sau mai multor forme de violență, inclusiv copiii martori la aceste forme de violență.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes