Connect with us
Publicitate

Eveniment

O femeie care a îndrăznit să cânte „Deșteaptă-te, române!” în urmă cu 35 de ani, la Brașov a fost torturată de Miliție. „Şi-a provocat singură avortul”

Publicat

pe

Una dintre muncitoarele anchetate și torturate pentru participarea la revolta anticomunistă din 15 noiembrie 1987 de la Brașov este Cecilia Jugănaru.

Pe drumul coloanei de demonstranți de pe platforma industrială către sediul Consiliul Popular Județean al Partidului Comunist Roman Brașov a dat tonul cântecului interzis “Deșteaptă-te, române!”, devenit ulterior imnul național, transmite ziare.com.

Angajată a Întreprinderii de Autocamioane „Steagul Roșu”, a fost invitată în a treia zi de la evenimente la Miliţia Brașov, pentru o declarație. E arestată, fiind gravidă în primele luni, având o greutate de 62 de kilograme. A fost bătută cu palmele și bastonul, anchetată, abuzată verbal, bătută, transferată la Inspectoratul General de Miliție București, unde a primit aceleași tratamente.

”A fost eliberată două săptămâni mai târziu, cu greutatea de 42 kg, cu timpanul drept spart și dantura grav afectată. Nu este trimisă în judecată, dar e amenințată să nu vorbească despre cele petrecute în timpul anchetei. Ajunsă în libertate, fără știința familiei, gândindu-se la efectele loviturilor primite, din teama de a nu naște un copil cu un handicap, își provoacă singură avortul”, astfel este descrisă eroina de la Brașov în cartea Oameni.Putere.România.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes