Connect with us
Publicitate

Administrație

O fabrică de peleți va fi construită în locul combinatului chimic detonat ieri la Făgăraş

Publicat

pe

Publicitate

O fabrică de peleți va fi construită în locul combinatului chimic de la Făgăraș. Clădirile fostului combinat au fost detonate controlat miercuri, în cadrul unei acțiuni spectaculoase.

Primarul orașului Făgăraș a anunțat că, în locul fostului combinat chimic detonat miercuri, va fi construită o fabrică.

„După demolare va fi o investiție pentru o producție de peleți din deșeuri industriale. De exemplu, din resturi de cabluri de la automotive sau cabluri electrice, peleți care se vor folosi la producerea cimentului… Este o primă investiție după aproximativ 30 de ani și din punctul meu de vedere s-a spart gheața. Pe fosta platformă chimică a fostului combinate chimic vor începe decontaminări, construcții, demolări, se vor face investiții”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Cele două clădiri de pe fosta platformă a Combinatului Chimic Făgăraş au fost demolate miercuri seara prin explozie controlată.

Publicitate

Zona a fost izolată pe o rază de 300 de metri pătraţi.

Pentru demolarea prin explozie controlată a celor două construcţii cu regim de înălţime P+3E s-au folosit 196 de kilograme de explozibil.

Conform expertizei tehnice, clădirile au fost construite la începutul secolului XX şi au fost utilizate iniţial pentru activităţi specifice ale platformei industriale chimice, la fabricarea componentelor primare destinate altor ramuri industriale.

Din 2014 nu au mai fost utilizate, după ce vechiul proprietar a dezmembrat elementele metalice şi le-a vândut, împreună cu utilajele, unor centre de reciclare a fierului. Structurile au fost deteriorate, abandonate şi descompletate şi vandalizate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes