Connect with us
Publicitate

Economic

O companie din Brașov, printre cele trei care vor avea trenuri pe linia Aeroportul Otopeni – Gara de Nord. Garnituri vechi de 40 de ani vor asigura legătura cu mai cunoscută poartă de intrare și ieșire din țară

Publicat

pe

Trei operatori feroviari vor avea trenuri pe linia Gara de Nord – Aeroportul Otopeni. Recepţia investiţiei va avea loc vineri, 4 decembrie, urmând ca primii călători să circule începând cu data de 12 decembrie, odată cu noul mers al trenurilor.

Publicitate

Pe ruta Gara de Nord-Aeroportul Otopeni vor circula trei operatori, unul de stat şi doi privaţi. Mai precis, CFR Călători, Transferoviar Călători şi Regio Trans sunt companiile care vor opera linia ferată de la gară la aeroport, potrivit Digi24.

CFR Călători va opera această linie cu Săgeţile Albastre, în timp ce transportatorii privaţi vor introduce garnituri vechi de 40 de ani.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat că vineri va avea loc recepţia lucrărilor terminate la calea ferată care uneşte Gara de Nord din Bucureşti cu Aeroportul Otopeni.

Publicitate

„În baza ultimelor discuţii pe care le-am avut cu CFR Infrastructură pot să vă spun că vineri dimineaţa se va realiza recepţia la terminarea lucrărilor pentru tot ceea ce s-a realizat pe linia de cale ferată Gara de Nord-Otopeni”, a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor, la Radio România Actualităţi.

Klaus Iohannis, Ludovic Orban şi Lucian Bode au testat în 21 septembrie trenul pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Ministrul Transporturilor Lucian Bode declara, tot în septembrie, că linia de cale ferată ar putea fi dată în folosinţă în 12 decembrie, odată cu noul mers al trenurilor. El spunea că distanţa dintre Gara de Nord şi Aeroport va fi parcursă în 15-17 minute.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes