Connect with us
Publicitate

Economic

O clădire lăsată în paragină din Sâmbăta de Jos, transformată în Hanul Brâncovenesc, pensiune în care s-a investit 1 milion de euro

Publicitate

Publicat

pe

Foto: Romanian Adventures

Unitatea de cazare a fost deschisă la începutul acestui an, însă, antreprenorul aşteaptă să îi calce pragul circa 500 de turişti anul acesta, iar veniturile să se ridice la 50.000 euro.

Publicitate

Gheorghe Puşcaşu a investit circa 1 mil. euro în restaurarea unei clă­diri vechi din Sâmbăta de Jos, co­mu­­nă în judeţul Braşov, pe care a transformat-o într-o unitate de cazare sub numele de Hanul Brâncovenesc, fiind cea mai mare investiţie făcută în ultimii ani în zonă.

„Prin 2008, clădirea era în para­gi­nă, dar era un simbol al comunităţii. Aici s-au petrecut cele mai im­por­tan­te evenimente din viaţa locui­torilor. Am văzut opor­tu­nitate şi am decis să cum­păr clădirea, care păstrează arhi­tec­tura brân­co­venească. Valoarea in­ves­tiţiei până acum se ridică la 950.000 euro, dar mai sunt câteva lu­crări neterminate dato­rită unor pro­ble­me de restituire teren intravilan ter­gi­versate de auto­rităţile locale“, spune pentru Ziarul Financiar Gheorghe Puşcaşu, proprie­tarul Hanului Brâncovenesc.

Unitatea de cazare a fost deschisă anul trecut, iar pentru 2021 antre­pre­norul îşi doreşte să creeze o strategie de promovare astfel încât să atragă cât mai mulţi turişti, dar şi atra­gerea com­pa­niilor pentru orga­ni­za­rea de eve­­nimente. Gheorghe Puşcaşu spe­ră ca prin investiţia fă­cută de el să ofere un exem­plu astfel încât comu­nita­tea din care face parte să îşi dorească să dez­volte infra­structura turistică din zonă.

Publicitate

În Sâmbăta de Jos se află şi Her­ghe­­lia care se află în adminis­tra­rea Regiei Naţionale a Pădurilor, iar în cadrul complexului se află şi Castelul Bruken­thal, un monument de arhi­tec­tură ce face parte din patrimoniul na­ţional. Antreprenorul speră ca pe viitor să reuşească să pregătească anu­­mite acţiuni împreună cu Herghelia pentru atragerea turiştilor.

„Deocamdată ne dorim ca acest an să fie pregătitor pentru un sezon plin 2022. În acest an estimăm că vom avea un flux de turişti de aproximativ 400-500, dar totul va depinde de situaţia pandemiei din ţară şi câteva evenimente culturale, serate cu invitaţi speciali, interpreţi de muzică clasică la pian. Estimăm 4-5 evenimente pe acest domeniu anul acesta. Ca şi venituri, nu vor fi spectaculoare, dar sperăm să realizăm, dacă totul va fi bine, aproximativ 50.000 euro şi vom fi mulţumiţi“, precizează antreprenorul pentru sursa citată.

Pentru sărbătorile pascale, unitatea de cazare are în prezent rezervări la 50% din capacitate. Pentru viitor, Gheorghe Puşcaşu are în plan asocierea cu primăria comunei Viştea, judeţul Braşov, pentru exploatarea turistică a Oltului, prin programe turistice conectate cu unităţile de cazare.

Capacitatea de cazare este de 14 camere, din care trei sunt apartamente, iar restul camere duble. Fiecare cameră este decorată specific astfel încât să aducă aminte de familia Brâncoveanu, iar preţul acestora variază de la 200 lei o cameră dublă până la 400 lei un apartament.

foto: Romanian Adeventures

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes