Connect with us
Publicitate

Eveniment

O braşoveancă a fost avertizată de Poliţie pentru că se plimba alături de copiii ei cu bicicletele pe trotuar. Agentul i-a transmis să meargă cu maşina până în parc, acolo unde cei mici au voie să meargă pe bicicletă

Publicitate

Publicat

pe

O mamă care se plimba alături de copiii ei cu bicicletele pe Calea Bucureşti reclamă faptul că un agent de poliţie ia dat un avertisment pentru că se plimba cu cei mici pe trotuar. Mai mult, conform femeii, agentul i-a transmis că cei mici au voie să se plimbe doar prin parc pentru a nu accidenta pietonii care circulă pe trotuare. conform postării de pe pagina de Facebook, femeia spune că poliţistul i-a transmis că persoanele de peste 14 ani trebuie să meargă obligatoriu pe carosabil, iar copiii doar în parc, şi mai mult, i-a sugerat să meargă cu maşina până în parc, acolo unde să se plimbe cei mici. 

Publicitate

Întreaga poveste a doameni, care a fost postată şi pe Facebook, o puteţi citi aici.

„Cum să DEScurajăm mersul pe bicicletă?

S-a întâmplat în municipiul Brașov, în data de luni 15.08.2022., intersecția Calea București cu Carpaților, pe trotuar, ora 10:50 AM.

Publicitate

Sunt o mamă cu trei copii (4, 9, 11 ani), care mi-am dorit să organizez un program quality-time cu copiii mei, mergând la cinema cu bicicleta (da, toți patru).

Și ce s-a întâmplat?

După ce am traversat strada cu 2×3 benzi, împingând bicicleta pe lângă noi, am trecut pe lângă o patrulă de poliție, care își făcea datoria. Unul dintre agenți mă oprește și mi-a cerut cartea de identitate și a întrebat despre vârsta copiilor. La prima vedere am crezut că vrea să mă felicite pentru purtarea căștii de protecție și pentru că traversăm strada împingând bicicleta. Dar s-a adeverit că este o acțiune de conștientizare a regulilor de circulație privind bicicliștii, și că tot ceea ce fac este în afara legii, pentru care merit să fiu AMENDATĂ.

Pentru ce?

1. Circul cu bicicleta pe trotuar.
Păi unde altundeva să circul cu copiii? Că pe stradă nici eu nu prea mai am curaj, dat fiind traficul din oraș.
Mi s-a atras atenția, că trotuarul este pentru pietoni și dacă sunt pe trotuar, atunci trebuie să împing bicicleta.
Iar pe carosabil pot circula doar persoane trecute de 14 ani.

Publicitate

2. Bine, și atunci dacă tot i-am cumpărat copiilor biciclete, totuși ei unde să se dea?
Agentul zice, că în parc.
Culmea e că în orice parc bicicliștii au restricție, dar despre asta nu am deschis discuție.

3. Bine, atunci cum ajung cu copiii în parc?
Agentul spune, să folosim mașina.
Nu mi-a venit să cred!! Am și rămas fără replică.

4. Totuși întreb, de ce nu avem voie cu copiii pe trotuar?
Răspunde că în ultima vreme au fost foarte multe cazuri în care pietonii au fost vătămați corporal de către bicicliști.
Apropo, avem sistem de avertizare sonoriză pe bicicletă? – întreabă agentul.
Copiii au, eu nu. Dar noi atenționăm pietonii cu un ‘PARDON’ și ‘MULȚUMESC’. Dar cu acest răspuns nu l-am satisfăcut deloc.

5. Lumini albe și roșii pe bicicletă avem?
Spun că au copiii. Eu le instalez doar când mă deplasez în întuneric, pentru că mi s-a întâmplat de mai multe ori, să mă trezesc fără ele (da, în parcările pentru biciclete se întâmplă des astfel de cazuri).

Între timp, agentul a mai oprit încă un biciclist adult, care circula pe trotuar. I-a dat aceeași lecție de CONȘTIENTIZARE

La urmă mi s-a întocmit proces verbal de avertisment (fără amendă), în care este precizat că am condus pe trotuar, nu am avut sistem de avertizare sonoră și lumini pe fața și pe spatele bicicletei. Nici vorbă de copii.
Să nu mai spun că am și pierdut filmul la care cumpărasem bilete. S-a dus și quality time!

Publicitate

Acum pun și eu câteva întrebări retorice. Întreb, pentru un prieten:

1. Când se va schimba codul rutier, în care noi, bicicliștii, să avem drepturi și SIGURNAȚA de a circula pe STRADĂ (carosabil)?

2. Unde să se dea copiii cu bicicleta? Și dacă nu avem mașină? Și dacă în autobuz nu este permis? Și dacă în parcuri nu este permis?

3. Dacă nu se schimbă legea, atunci de ce se mai vând biciclete pentru copiii sub 14 ani?

4. Când vom avea benzi pentru bicicliști, unde fără strângere de inimă să îi lăsăm pe copii să circule în siguranță?

Publicitate

5. Dacă vrem aer mai sănătos și ni se cere să renunțăm la mașini, atunci de ce nu se face o infrastructră care să încurajeze deplasarea alternativă?

Cred că toată treaba este valabilă și pentru trotinetele electronice, care și ele sunt eco, și ele circulă atât pe carosabil cât și pe trotuar.”, a scris femeia pe Facebook.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes