Connect with us
Publicitate

Eveniment

O braşoveancă a dispărut fără urmă după ce și-a făcut cont pe Tinder și a plecat din țară în secret. Rudele se tem că ar putea fi sechestrată de proxeneți: „Cred că s-a lăsat vândută fără să-și dea seama”

Publicat

pe

Publicitate

O femeie din Brașov, în vârstă de 41 de ani, a dispărut fără urmă de mai bine de o săptămână. Sabina Tomescu le-a spus apropiaților că pleacă la Bruxelles, pentru un interviu la o firmă unde voia să se angajeze. De pe data de 26 iunie, când s-a conectat ultima dată pe WhatsApp, familia nu mai știe însă nimic despre ea, telefonul ei fiind de atunci închis. Îngrijorați, sora și cumnatul Sabinei au făcut o serie de investigații pe cont propriu, care au scos la iveală faptul că aceasta își planificase, fără știrea celor apropiați, o călătorie în Egipt, mai exact în stațiunea Sharm-el-Sheikh. Femeia a cumpărat printr-o agenție de turism trei bilete de avion: unul pe ruta București-Bruxelles, respectiv Bruxelles-Sharm-el-Sheikh, cu întoarcere pe 28 iunie.

  • În apartament, aceștia au mai găsit chitanțe din care reiese că femeia a cheltuit într-un timp scurt aproximativ 1.000 de euro, bani pe care presupun că i-a primit de la un bărbat, deoarece, de câteva luni, nu mai lucra nicăieri și nu avea nicio sursă de venit.
  • Cu puțin timp înainte de a pleca în Belgia, femeia, care nu este căsătorită și nici nu are copii, își făcuse cont Tinder, iar cumnatul ei bănuiește că aceasta a căzut în capcana traficanților de carne vie.
  • Până acum, nu s-a întâmplat niciodată ca Sabina Tomescu să plece de acasă fără ca familia să mai reușească să ia legătura cu ea. Familia i-a anunțat dispariția la Poliția din Brașov, care face cercetări în acest caz.

După ce, de câteva luni, nu mai avea loc de muncă, Sabina Aurelia Tomescu le-a spus apropiaților că vrea să plece să se angajeze în Belgia. Femeia, care vorbea limba germană și lucrase pentru o companie în domeniul facturării, și-a anunțat familia că va pleca la Bruxelles, unde ar fi trebuit să susțină un interviu la o firmă. Sabina a plecat la Bruxelles pe 24 iunie, dar, după două zile, apropiații nu au mai putut lua legătura cu ea. Sabina s-a conectat pe WhatsApp pe 26 iunie, iar de atunci are telefonul închis, lucru care i-a îngrijorat pe cei apropiați, transmite gandul.ro.

Femeia avea un abonament cu acces la roaming și petrecea mult timp online. Având în vedere că tatăl său este în vârstă, iar relația lor nu era oricum prea apropiată, sora și cumnatul femeii au demarat o serie de investigații pe cont propriu, pentru a afla ce s-a întâmplat cu Sabina. Când s-au dus la apartamentul Sabinei, au făcut o descoperire care nu i-a liniștit deloc, dimpotrivă i-a îngrijorat și mai mult.

Aceștia au găsit dovezi care indică faptul că Sabina le-a ascuns scopul real al plecării ei din țară. Factura pentru biletele de avion arată traseul acesteia și faptul că femeia a făcut doar o scurtă escală la Bruxelles, unde ar fi susținut acel interviu de angajare, dar pe care nu l-a trecut, și că de acolo a plecat în Egipt.

Publicitate

”Am descoperit că a rulat o sumă mare de bani”

Cumnatul și sora femeii au mai găsit și dovezi că Sabina ar fi cheltuit într-un timp scurt aproximativ 1.000 de euro, o sumă pe care nu o pot justifica, având în vedere că nu mai lucra de câteva luni, iar apropiații o ajutau cu bani.

Familia acesteia bănuiește că suma de 1.000 de euro i-ar fi fost trimisă de un bărbat pe care l-ar fi cunoscut pe o aplicație matrimonială. Cu puțin timp înainte să dispară fără urmă, Sabina, care nu era căsătorită și nici nu avea copii, își făcuse cont pe Tinder.

”Ea nu avea loc de muncă de câteva luni, o ajuta sora ei cu bani, iar tatăl ei îi plătea facturile. Am descoperit că a rulat o sumă mare de bani, respectiv în jur de 1.000 de euro, într-un timp scurt. Am găsit și chitanțele pentru biletele de avion pe care le-a cumpărat și care au costat 405 euro.

Își făcuse cont pe Tinder de puțin timp. Bănuiesc că cineva i-a trimis banii pe card și probabil i-a sucit mințile, i-o fi spus :«Iubita mea, ne vedem la Bruxelles și plecăm împreună în Egipt, la Sharm-el-Sheikh». Mi-e teamă că a fost atrasă în capcană la Bruxelles, unde există rețele de proxeneți, și a fost sechestrată. Metoda este clasică, cred că s-a lăsat vândută fără să-și dea seama că va trebui să dea înapoi acești bani și să pună osul la treabă, cum se spune”, a spus, pentru Gândul, Alex Popescu, cumnatul femeii.

”Niciodată nu a dispărut așa, fără să dea niciun semn”

Cumnatul femeii crede că Sabina nu și-a anunțat apropiații despre călătoria sa în Egipt tocmai pentru că știa că aceștia ar fi dezaprobat-o și ar fi încercat să o convingă să nu plece.

„Niciodată nu a dispărut așa, fără să dea niciun semn. Probabil că ne-a ascuns adevărul, pentru că i-am fi sărit toți în cap. Am înțeles că ar fi ajuns la Bruxelles, unde ar fi susținut acel interviu, dar răspunsul firmei a fost unul negativ. Conform biletului de avion Sharm-el-Sheikh – București, ea trebuia să se întoarcă pe 28 iunie și se face o săptămână deja de când a trecut acea dată”, a adăugat cumnatul femeii.

Familia a dat-o dispărută pe Sabina Tomescu la Poliția din Brașov, care anchetează cazul. În paralel, cumnatul și sora femeii continuă și ei investigațiile pe cont propriu.

”Tatăl ei este pensionar, are 71 de ani, a fost cu noi la poliție să o dăm dispărută, dar nu se poate ocupa de asta, noi trebuie să investigăm. Mi-a promis cineva care locuiește în Belgia că va suna la poliția din Bruxelles. Sunt curios dacă chiar a părăsit Belgia”, a mai spus Alex Popescu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes