Connect with us
Publicitate

Sport

O braşoveancă a bătut recordul naţional la patinaj viteză, 500 metri sprint. Performanţa a fost realizată la Campionatul European

Publicat

pe

Mihaela Hogaş a terminat pe locul 11 Europenele de la Heerenveen şi a înregistrat un nou record naţional la 500 m sprint şi record la seniori

Publicitate

Patinatoarea de viteză a Coronei, Mihaela Hogaş, a terminat Campionatul European pe locul 11 din cele doar 20 de locuri puse la dispoziţie de Federaţia Internaţională de Patinaj la Europene. Prin timpul scos, braşoveanca a înregistrat un nou record naţional la 500 metri sprint şi record naţional la seniori.

Mihaela Hogaş este singura reprezentantă a României calificată la Europenele de la Heerenveen. Anul trecut, tot ea a fost prima sportivă calificată la Europene, după o pauză de 7 ani în care ţara noastră nu a avut reprezentare în competiţie.

Antrenorul Bogdan Stănescu, cel care o pregăteşte pe Mihaela Hogaş, a declarat că la acest moment, pentru România este greu să se bată la medalie, în condiţiile în care avem o singură sportivă calificată iar la startul competiţiei este aliniată elita patinajului viteză feminin. El a spus că Mihaela ar fi avut şanse de a obţine o clasare mai bună, dar în condiţii normale, ci nu de pandemie. „A fost un concurs greu cu o presiune enormă pe umerii Mihaelei, care oricum este extrem de ambiţioasă şi pune multă presiune pe ea. Este foarte greu să accepte că pentru acest moment, pentru România şi pentru ea, reprezintă enorm această participare. Noi suntem singuri când mergem la competiţii, de antrenat trebuie să ne antrenăm mereu în afara ţării pentru că în România nu există pistă. În competiţii, ţările cu care ne batem noi vin cu o întreagă echipă de antrenament sau staff. Ca un mic exemplu, cum a terminat cursa, o sportivă din ţările cu care ne batem noi, este preluată de stafful medical şi de kineto care se asigură că va fi pregătită pentru cursa următoare. Noi ne antrenăm singuri iar Mihaela face recuperarea cum poate. Facem totul să aibă condiţii cât mai bune dar trebuie să fim realişti, să muncim mai mult şi să încercăm să fim conectaţi la tot ce e mai bun în pregătire. Spun toate astea pentru că ar fi păcat pentru munca depusă de Mihaela, ca oamenii să nu înţeleagă că pentru acest moment, locul 11 este un loc bun iar eu văd un progres real. Numai noi ştim cât de greu a fost să alerge pe patine după ce am ratat o bună parte din pregătire din cauza faptului că în primă fază am avut eu Covid, iar apoi şi Mihaela, iar pentru un sportiv asta contează enorm”.

Publicitate

Antrenorul Coronei a mai adăugat că şi când a ajuns în Olanda programul a fost dat peste cap tot din cauza pandemiei. „Din păcate, nu scăpăm de problema virusului, ştiam că luni, în săptămâna concursului, nu o să patinăm, deoarece am stat în carantină până la venirea rezultatului. Din păcate, însă, rezultatul testului a venit marţi mult prea târziu şi nu am putut patina două zile la rând. Asta ne-a dat un pic programul peste cap. S-a simţit la Mihaela, dar cu toate acestea, rezultatele au fost bune, este în permanenţă în progres, plus un record naţional la seniori. Un lucru este sigur din punctul meu de vedere, şi anume că Mihaela poate mai mult, mult mai mult. Încercăm să scăpăm de presiunea concursurilor mari şi să alerge la adevărata ei valoare. Un minus pentru noi este reprezentat de faptul că pe toată această perioadă competiţională de trei săptămâni se antrenează singură, fără echipă, fiind singura din România calificată. Trebuie să fim realişti şi să fim conştienţi că ne batem cu echipe mari, cu sportivi foarte buni din întreaga lume, dar sper că o să găsesc soluţii ca Mihaela să alerge la adevărata ei valoare în cele două cupe mondiale şi să doboare noi recorduri”.

La rândul ei, Mihaela Hogaş a declarat că este fericită că a reuşit un timp care reprezintă un nou record naţional, şi că acest lucru îi demonstrează că este pe drumul cel bun. „Sunt foarte fericită că am reuşit să fac noi recorduri personale şi să dobor recordul naţional la 500m. Această competiţie mi-a arătat încă o dată de ce sunt capabilă şi că sunt pe drumul cel bun. Recunosc, într-adevăr aveam aşteptări mai mari pentru că îmi doresc să concurez la nivelul meu maxim, dar trebuie să trec repede peste asta şi să fiu conştientă şi de contextul actual. Voi rămâne în continuare în Olanda pentru cele două cupe mondiale, care se vor desfăşura în aceleaşi condiţii. Rămân concentrată şi mai determinată pentru a aduce rezultate şi mai bune”, a spus Mihaela.

În cele două weekend-uri rămase din această lună, Mihaela Hogaş va participa la două Cupe Mondiale, tot în probele de sprint.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes