Connect with us

Sport

O braşoveancă a bătut recordul naţional la patinaj viteză, 500 metri sprint. Performanţa a fost realizată la Campionatul European

Redactia Brasov

Publicat

pe

Mihaela Hogaş a terminat pe locul 11 Europenele de la Heerenveen şi a înregistrat un nou record naţional la 500 m sprint şi record la seniori

Publicitate

Patinatoarea de viteză a Coronei, Mihaela Hogaş, a terminat Campionatul European pe locul 11 din cele doar 20 de locuri puse la dispoziţie de Federaţia Internaţională de Patinaj la Europene. Prin timpul scos, braşoveanca a înregistrat un nou record naţional la 500 metri sprint şi record naţional la seniori.

Mihaela Hogaş este singura reprezentantă a României calificată la Europenele de la Heerenveen. Anul trecut, tot ea a fost prima sportivă calificată la Europene, după o pauză de 7 ani în care ţara noastră nu a avut reprezentare în competiţie.

Publicitate

Antrenorul Bogdan Stănescu, cel care o pregăteşte pe Mihaela Hogaş, a declarat că la acest moment, pentru România este greu să se bată la medalie, în condiţiile în care avem o singură sportivă calificată iar la startul competiţiei este aliniată elita patinajului viteză feminin. El a spus că Mihaela ar fi avut şanse de a obţine o clasare mai bună, dar în condiţii normale, ci nu de pandemie. „A fost un concurs greu cu o presiune enormă pe umerii Mihaelei, care oricum este extrem de ambiţioasă şi pune multă presiune pe ea. Este foarte greu să accepte că pentru acest moment, pentru România şi pentru ea, reprezintă enorm această participare. Noi suntem singuri când mergem la competiţii, de antrenat trebuie să ne antrenăm mereu în afara ţării pentru că în România nu există pistă. În competiţii, ţările cu care ne batem noi vin cu o întreagă echipă de antrenament sau staff. Ca un mic exemplu, cum a terminat cursa, o sportivă din ţările cu care ne batem noi, este preluată de stafful medical şi de kineto care se asigură că va fi pregătită pentru cursa următoare. Noi ne antrenăm singuri iar Mihaela face recuperarea cum poate. Facem totul să aibă condiţii cât mai bune dar trebuie să fim realişti, să muncim mai mult şi să încercăm să fim conectaţi la tot ce e mai bun în pregătire. Spun toate astea pentru că ar fi păcat pentru munca depusă de Mihaela, ca oamenii să nu înţeleagă că pentru acest moment, locul 11 este un loc bun iar eu văd un progres real. Numai noi ştim cât de greu a fost să alerge pe patine după ce am ratat o bună parte din pregătire din cauza faptului că în primă fază am avut eu Covid, iar apoi şi Mihaela, iar pentru un sportiv asta contează enorm”.

Antrenorul Coronei a mai adăugat că şi când a ajuns în Olanda programul a fost dat peste cap tot din cauza pandemiei. „Din păcate, nu scăpăm de problema virusului, ştiam că luni, în săptămâna concursului, nu o să patinăm, deoarece am stat în carantină până la venirea rezultatului. Din păcate, însă, rezultatul testului a venit marţi mult prea târziu şi nu am putut patina două zile la rând. Asta ne-a dat un pic programul peste cap. S-a simţit la Mihaela, dar cu toate acestea, rezultatele au fost bune, este în permanenţă în progres, plus un record naţional la seniori. Un lucru este sigur din punctul meu de vedere, şi anume că Mihaela poate mai mult, mult mai mult. Încercăm să scăpăm de presiunea concursurilor mari şi să alerge la adevărata ei valoare. Un minus pentru noi este reprezentat de faptul că pe toată această perioadă competiţională de trei săptămâni se antrenează singură, fără echipă, fiind singura din România calificată. Trebuie să fim realişti şi să fim conştienţi că ne batem cu echipe mari, cu sportivi foarte buni din întreaga lume, dar sper că o să găsesc soluţii ca Mihaela să alerge la adevărata ei valoare în cele două cupe mondiale şi să doboare noi recorduri”.

Publicitate

La rândul ei, Mihaela Hogaş a declarat că este fericită că a reuşit un timp care reprezintă un nou record naţional, şi că acest lucru îi demonstrează că este pe drumul cel bun. „Sunt foarte fericită că am reuşit să fac noi recorduri personale şi să dobor recordul naţional la 500m. Această competiţie mi-a arătat încă o dată de ce sunt capabilă şi că sunt pe drumul cel bun. Recunosc, într-adevăr aveam aşteptări mai mari pentru că îmi doresc să concurez la nivelul meu maxim, dar trebuie să trec repede peste asta şi să fiu conştientă şi de contextul actual. Voi rămâne în continuare în Olanda pentru cele două cupe mondiale, care se vor desfăşura în aceleaşi condiţii. Rămân concentrată şi mai determinată pentru a aduce rezultate şi mai bune”, a spus Mihaela.

În cele două weekend-uri rămase din această lună, Mihaela Hogaş va participa la două Cupe Mondiale, tot în probele de sprint.

Publicitate
Spune-ți părerea

Sport

Performanță remarcabilă. Un brașovean s-a calificat în finala Campionatului Mondial de sărituri cu schiurile de la Oberstdorf (Germania)

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Ieri au avut loc calificările pentru runda finală a Campionatului Mondial de sărituri cu schiurile de la Oberstdorf (Germania). După ce în finala la trambulina normală nu am avut niciun reprezentant în ultimul act, Andrei Feldorean a oferit o mare surpriză obținând biletele pentru finala de mâine de pe trambulina cu punctul de construcție la 137 de metri.

Într-o epocă în care România aproape că nu mai contează la sporturile de iarnă, Andrei Feldorean a obținut performanța de a se califica în finala Campionatului Mondial de sărituri cu schiurile. În calificările de astăzi, românul de 20 de ani legitimat la ACS Săcele a reușit un salt de 104 metri, totalizând un punctaj de 85,1 puncte. Astfel, Feldorean s-a clasat pe locul 42 și va participa astăzi cel puțin la prima manșă din finală.

Publicitate

Andrei Cacina, Alexandru Spulber și Sorin Mitrofan au fost ceilalți participanți ai României la calificări, dar aceștia s-au clasat în afara primilor 50 și nu vor fi mâine în finală.

Cel mai bun punctaj din calificări i-a aparținut austraicului Stefan Kraft, care l-a devansat cu numai 0,7 puncte pe norvegianul Jonas Andre Forfang. Pe locul 3 s-a clasat Markus Eisenbichler. Mai mulți favoriți precum Kamil Stoch, Karl Geiger sau Anze Lanisek au avut prestații modeste, dar s-au calificat în runda finală, unde rezultatele din calificări nu vor conta.

Citește mai mult

Sport

Decathlon dă 50.000 de euro şcolilor din Braşov care vor să implementeze proiecte în domeniul sportului

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Fundațiile Comunitare București și Brașov, împreună cu Decathlon, lansează “Sportul pentru toți”, programul care pune în mișcare comunități din București și Brașov. Programul vizează instituții de învățământ, organizații non-profit, grupuri de inițiativă și proiecte care fac accesibile plăcerea și beneficiile practicării sportului. „Sportul pentru toți” este structurat pe doi piloni: Educație prin sport, care vizează reamenajarea terenurilor de sport din școli bucureștene și brașovene, și Jocurile cartierului, care susține organizarea de evenimente sportive comunitare în cartierele din cele două orașe. Valoarea totală a fondului de finanțare pentru anul 2021 este de 130.000 de euro pentru cele două orașe.

Programul debutează prin apelul de proiecte pentru primul pilon, Educație prin sport. Vor fi acordate finanțări pentru reamenajarea/îmbunătățirea facilităților pentru sport din școlile gimnaziale și colegiile naționale din toate sectoarele Bucureștiului și din municipiul Brașov. Vor fi susținute 3-6 școli sau colegii la nivelul fiecărei localități participante să-și reamenajeze sau îmbunătățească facilitățile pentru sport, fie că sunt terenuri în aer liber sau săli de sport.

Publicitate

“După ce am petrecut ultimul an în case, avem nevoie mai mult decât oricând de locuri sigure și moderne în care să facem mișcare”, a declarat Alina Kasprovschi, director executiv, Fundația Comunitară București. “Sportul aduce oamenii împreună în comunități și îmbunătățește sănătatea și starea generală de bine. Acestea sunt priorități ale fundației pentru perioada în care vom începe să ne revenim post-pandemie.”

„Practicarea sportului este extrem de importantă în viețile noastre, fiind cea care ne poate ajuta să avem un corp sănătos și o stare de spirit bună, la orice vârstă. Valorizăm cu atât mai mult oportunitățile de a practica sportul în locații atractive și cu facilități îmbunătățite cu cât avem un an de zile de când trăim în condiții atipice din cauza restricțiilor specifice pandemiei. Prin acest program, finanțat de către Decathlon, avem șansa să reamenajăm terenuri de sport în școli brașovene și să creăm contexte atractive și favorabile practicării sportului.” a declarat Laura Popeea, director executiv, Fundația Comunitară Brașov.

Publicitate

“Obiectivul principal al companiei este de a face sportul accesibil unui număr cât mai mare de persoane. Astfel, ne dorim să încurajăm cât mai multe persoane să-și depășească limitele și să facă mișcare, pentru a se bucura de o viață mai bună și mai sănătoasă”, a declarat Ioan Bogdan Dorobanț, CSR/Project Leader, Decathlon România. „Două dintre strategiile  de responsabilitate socială ale Decathlon România sunt educația copiilor prin sport și accesul la sport al tuturor. Ne bucurăm că  alături de Fundațiile Comunitare București și Brașov putem contribui la îndeplinirea acestor obiective comune.”

Cine poate aplica

Programul “Sportul pentru toți” va acorda 100.000 de euro pentru primul pilon, Educație prin sport, și își propune să finanțeze 3-6 proiecte din București (50.000 de euro) și 3-6 proiecte din Brașov (50.000 de euro).

Publicitate

Pot aplica școli gimnaziale sau colegii naționale, asociații de părinți din școli sau colegii naționale sau organizații non-guvernamentale în numele unei școli gimnaziale/colegiu național din Municipiul București, iar în Brașov pot aplica doar licee și colegii naționale.

Pentru Brașov, lansarea apelului de proiecte va avea loc pe 19 martie 2021. Tot atunci, va fi anunțat și juriul care va evalua aplicațiile. Propunerile de proiect vor putea fi trimise până pe 14 mai 2021. Proiectele câștigătoare vor fi anunțate pe 15 iunie 2021.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecție, formularele de aplicație și exemple de proiecte care pot aplica sunt disponibile pe site-urile programului: pentru Brașov, accesați https://sportulpentrutoti.fundatiacomunitarabrasov.ro.

Pilonul al doilea al programului, Jocurile cartierului, va fi lansat în luna aprilie pentru București și în luna mai pentru Brașov. În cadrul acestuia, vor fi finanțate aproximativ trei proiecte, cu un buget de 30.000 de euro: pentru București 15.000 euro și pentru Brașov 15.000 euro.

Citește mai mult

Sport

Corona Braşov Wolves şi-a consolidat poziţia de lider în Erste Liga

Redactia

Publicat

pe

Publicitate

Corona Braşov Wolves şi-a consolidat poziţia de lider în competiţia regională de hochei pe gheaţă Erste Liga, după ce a învins-o pe CS Gheorgheni HC cu scorul de 4-3 (1-2, 2-1, 0-0, 1-0), după prelungiri, miercuri seara, pe Patinoarul Olimpic din Braşov.

Daniel Trancă (63:37) a marcat golul victoriei, braşovenii revenind de la 1-3. Pentru ”lupi” au mai înscris Trancă (02:02), Radim Valchar (24:12) şi Roberto Gliga (34:29). Pentru harghiteni au înscris Eric Pance (06:17, 22:13) şi Nandor Fejes (14:35).

Publicitate

Meciul a contat şi pentru Campionatul Naţional.

Într-un alt meci din întrecerea internă, SC Miercurea Ciuc a dispus de Sportul Studenţesc cu 14-1.

Publicitate

Clasamentul Campionatului Naţional:
1. Corona Braşov 49 p (19 j)
2. CS Gheorgheni HC 47 p (23 jocuri)
3. CSM Galaţi 45 puncte (17 jocuri)
4. SC Miercurea Ciuc 27 p (14 j)
5. CSA Steaua 19 p (19 j)
6. AS Sapienţia U23 17 p (21 j)
7. Sportul Studenţesc 0 p (23 j)

Clasament Erste Liga
1. Corona Braşov Wolves 79 puncte (35 jocuri)
2. FTC-Telekom 75 p (36 j)
3. Sport Club Miercurea Ciuc 71 p (36 j)
4. DEAC Debrecen 63 p (36 j)
5. MAC HKB Ujbuda 59 p (35 j)
6. UTE 57 p (35 j)
7. CS Gheorgheni C 53 p (35 j)
8. Opten Vasas HC 32 p (35 j)
9. Titanok 23 p (35 j)
10. Dunaujvarosi Acelbikak 19 p (36 j)

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>