Connect with us
Publicitate

Social

O asociaţie din Braşov strânge fonduri pentru băieţelul de 10 ani sfâşiat de câini la Sfântu Gheorghe. Oricine poate dona

Publicat

pe

Publicitate

Asociația Kastel din judeţul Braşov a lansat o campanie de strângere a fondurilor pentru a veni în sprijinul lui Áron, copilul de 10 ani din Sfântu Gheorghe, aflat în stare gravă la spital după ce săptămâna trecută a fost atacat de câini în timp ce se întorcea de la şcoală spre casă.

Într-un apel lansat pe Facebook, reprezentanţii Asociaţiei au scris că băiatul, rămas orfan de tată în urmă cu un an, locuieşte în prezent împreună cu mama sa, într-o casă modestă de la marginea oraşului, fără curent electric și apă. În ciuda sărăciei, Áron şi fratele său mai mare, în vârstă de 15 ani, străbat zilnic pe jos 10 kilometri dus-întrors, prin pustietate, pentru a ajunge la şcoală, potrivit weradio.ro.

Copilul se află în prezent internat la Spitalul Clinic de Copii Braşov, unde a fost tranferat de urgenţă în cursul zilei de marţi, în stare gravă, fiind supus deja la 3 operaţi de reconstrucţie a ţesurutilor lipsă.

„La numai 10 ani, Áron străbate zilnic 5 kilometri dus și 5 întors pe jos ca să ajungă la scoală, în Sfântu Gheorghe. Acum o săptămână, pe drumul de întoarcere către casă, a fost atacat de o haită de câini, cel mai probabil scăpați din curtea unui vecin. Lipsit de apărare, fără martori care să îi sară în ajutor, Áron a fost pus la pământ și sfâșiat de colții animalelor. A ajuns la spital aproape mort, iar medicii l-au operat deja de trei ori în încercarea de a-i vindeca rănile infiorătoare. Pericolul nu a trecut, urmează alte intervenții chirurgicale delicate (…) Noi, Asociația Kastel, vom fi mereu alături de copiii care, indiferent de obstacole, vor să învețe ca să își depășească condiția. De aceea, am decis să preluam cazul lui Áron și să facem un plan de ajutorare a familiei sale. Oricine dorește să ajute, poate să doneze în contul destinat special lui Áron. Vă vom ține la curent”, au scris reprezentanţii Asociaţiei într-o postare pe Facebook.

Publicitate

Persoanele care doresc să vină în sprijinul familiei, pentru ca Áron să poată trece cu bine şi cât mai repede peste această traumă, pot face donaţii în contul deschis de Asociaţia Kastel: BCR RO41RNCB0053158483610001; CUI 38668288 – cu menţiunea Donaţie Áron Máthé.

Între timp, în cursul zilei de sâmbătă bărbatul în vârstă de 41 de ani din Sfântu Gheorghe, ai cărui câini l-ar fi atăcat pe copil, a fost plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, după ce procurorii au stabilit că acesta nu a luat toate măsurile de prevenire a atacului și a permis ca animalele sale să iasă din curte fără botniță și lesă, deși câinii respectivi sunt consideraţi periculoși sau agresivi.

Bărbatul, care este şi medic veterinar, a declarat că cei 8 câini pe care îi are nu aveau cum să scape și a negat faptul că animalele lui l-ar fi rănit pe copil.

Reamintim că în ziua atacului, chiar proprietarul câinilor a fost cel care l-a găsit pe copil plin de sânge în vecinătatea proprietății sale. Șocant este că după atac, acesta l-a luat pe copil în casă și i-a făcut duș cu apă caldă, i-a spălat rănile, l-a învelit într-o pătură și i-a pregătit un ceai.

Ambulanța chemată la fața locului l-a dus pe băiat de urgență la spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, însă pentru că rănile sale erau extrem de grave, personalul medical a decis ca acesta să fie transferat la Spitalul Clinic de Copii din Brașov, unde a fost supus mai multor intervenții chirurgicale și de reconstrucție a țesuturilor lipsă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes