Connect with us

Fapt divers

O angajată a unei fabrici din Brașov a ajuns la un salariu de 20.000 euro, din greșeală. Tânăra a refuzat să restituie banii iar acum este judecată pentru însușirea bunului găsit

Avatar

Publicat

pe

O angajata a unei fabrici din Brașov a fost trimisa în judecata după ce firma la care lucrează i-a transferat în cont, din greșeală, peste 100.000 de lei (echivalentul a mai mult de 20.000 de euro), iar muncitoarea a refuzat să restituie banii. Procesul este pe rolul Curții de Apel Brașov, iar sentință finala a rămas în pronunțare, conform Ziare.com.

Publicitate

O tânără de 31 de ani din județul Brașov care s-a trezit în cont cu peste 20.000 de euro a fost trimisa în judecata pentru însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor după ce a refuzat să returneze banii. „Norocul” a dat peste tânără de 31 de ani în martie 2019, când fabrica la care lucra i-a transferat în cont suma de 112.194 lei, cu 110.597 lei mai mult decât salariul pe care firma dorea să îl transfere angajatei.

Potrivit rechizitoriului, după ce au constatat că au transferat uriașa suma de bani în contul angajatei, reprezentanții firmei au încheiat cu tânără un angajament de returnare a banilor, lucru care nu s-a întâmplat, tânără folosind „salariul” de peste 20.000 de euro în interes propriu.

Publicitate

Condamnata cu aplicarea pedepsei

În urma acestei situații, reprezentanții firmei la care lucra tânără au făcut plângere penala, iar angajata a fost trimisa în judecata. În proces, inculpata a recunoscut toate acuzațiile, cerând să fie judecata în procedura simplificata.

Publicitate

În urma procesului, Judecătoria Brașov i-a aplicat tinerei o pedeapsa de doua luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei și 60 de zile de munca în folosul comunității. Practic, aplicarea pedepsei a fost amânată, ceea ce înseamnă că tânără o să aibă cazierul curat.

„Instanță retine că inculpata și-a însușit o suma considerabila de bani, suma ce a fost virata din eroare în contul sau de către societatea angajatoare. În ciuda acestui fapt, inculpata nu a înțeles să restituie suma de bani primita din eroare ci a ales să îi folosească în interes propriu. Cu privire la circumstanțele personale ale inculpatei, se retine că aceasta este la primul contact cu legea penala, astfel că nu se poate retine o perseverenta infracțională în sarcina să”, se arata în sentință Judecătoriei Brașov.

În pronunțarea sentinței, judecătorul a mai avut în vedere că tânără „este necăsătorită, are studii medii și nu are ocupație”.

Publicitate

„De asemenea, inculpata a avut o atitudine cooperanta cu organele judiciare, aceasta a recunoscut săvârșirea faptei și a participat în mod activ la desfășurarea activităților de urmărire penala. În cursul judecații, a recunoscut în totalitate faptele reținute în sarcina să prin actul de sesizare a instanței, menționând totodată că este de acord cu prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității”, a mai punctat judecătorul care a pronunțat sentință pe fond.

În urma procesului, tânără a fost obligata să îi achite firmei la care a lucrat suma de 107.518 lei, bani transferați din greșeală în contul tinerei.

Sentință Judecătoriei Brașov a fost atacata cu apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Brașov. În 16 februarie 2021 este programata pronunțarea sentinței finale în acest caz, conform sursei citate.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Fapt divers

Un urs a dat iama în stupii unui gospodar din judeţul Braşov. Atras de miere, animalul atacă aproape zilnic

Redactia Brasov

Publicat

pe

Un bărbat din localitatea Jimbor, județul Brașov, a rămas fără stupină după ce un urs a intrat în curte și i-a distrus toate cele 20 de familii de albine.

Omul e disperat, pentru că sălbăticiunea e atrasă acum de animalele din gospodărie. Vine aproape în fiecare seară la grajdurile aflate pe deal, în vecinătatea pădurii, unde sunt animale domestice, dar și căprioare.

A reclamat cele întâmplate la administratorul fondului de vânătoare și a cerut despăgubiri, dar procedura e greoaie.

Publicitate

Între timp, a împrejmuit locul cu gard de sârmă și a dus la grajduri câini de pază, să dea alarma când vine sălbăticiunea, relatează stirileprotv.ro.

Publicitate
Citește mai mult

Fapt divers

Brașoveanul Ion Țiriac s-a infectat în SUA, de la fiica sa, cu SARS-CoV-2 iar după vindecare s-a vaccinat: Am avut norocul norocului. Dacă ai puțină minte, n-ai cum să nu-l faci

Redactia

Publicat

pe

Ion Țiriac a dezvăluit că a avut COVID-19. Între timp, s-a refăcut și a ales să se vaccineze.

Publicitate

Omul de afaceri a contractat virusul Sars-CoV-2, dar a ales să țină acest lucru secret până acum. Ion Țiriac spune că a trecut ușor peste infectarea cu virusul, fără a avea simptome, și mărturisește că s-a imunizat.

„Am avut norocul norocului, am trecut prin ea (boala COVID-19, n.red.) fără să simt, aproape nu știam că o am la vârsta asta tânără la care sunt, la 82 de ani n-am avut absolut niciun simptom. Se întâmplă, mai bine așa decât altfel. Am fost la un test de rutină, am fost în Statele Unite, de-acolo am luat-o, de la fiică-mea care a luat-o de la Universitate. Am trecut toți peste cu bine, mulțumesc lui Dumnezeu. Având în vedere că mi-a venit rândul la vaccin, le-am făcut pe amândouă”. a spus Țiriac.

Publicitate

Ion Țiriac precizează că nu a avut nicio îndoială în privința vaccinului.

„L-am făcut pe cel pe care mi l-a dat, mi se pare că Pfizer. Este un vaccin ca toate vaccinurile. N-ai cum să nu-l faci dacă ai puțină minte în cap”, a mai spus Țiriac.

Publicitate

Având în vedere că mi-a venit rândul la vaccin, le-am făcut pe amândouă (n.r. dozele). L-am făcut pe cel pe care mi l-a dat, mi se pare că Pfizer. Este un vaccin ca toate vaccinurile. N-ai cum să nu-l faci, dacă ai puțină minte în cap”, a spus Ion Țiriac pentru ObservatorNews.

Chiar dacă pandemia de coronavirus nu l-a afectat din punct de vedere al sănătății, Ion Țiriac suferă din punct de vedere financiar: „Eu personal am pierdut foarte mulți bani, în special cu turneul de tenis de la Madrid, pe care anul trecut nu l-am jucat… și care turneu trebuie să-l joc în mai, acum. E undeva la 40 de milioane de euro. În rest, un paradox: anul trecut, în România s-au vândut mai multe mașini ca în 2019. Lumea poate că nu mai poate să călătorească cu avionul și își ia mașină”.
Citeşte întreaga ştire: Ion Țiriac a făcut COVID. „Am luat-o de la fiică-mea”

Publicitate
Citește mai mult

Fapt divers

Cum ai fi primit un “Like” la începutul secolului al XX-lea?

Avatar

Publicat

pe

Muzeul de Etnografie Brașov a explicat pe pagina de socializare a instituției, într-un mod inedit, modul în care un tânăr intra în grațiile unei fete la începutul anilor 1900.

Publicitate

„Astăzi ne imaginăm că facem un salt în timp, ne întoarcem la începutul anilor 1900 și realizăm un reportaj radiofonic într-un sat din sud-estul Transilvaniei.
– Ce ocazii avea un tânăr dintr-un sat să ofere un cadou unei fete?
– Dacă era priceput, făcea o furcă de tors sau un prâsnel, adică disc decorat cu motive traforate și pictate sau motive crestate, care se atașa la capătul fusului de tors, ca firul să nu alunece. Dacă era mai puțin priceput, dar îndrăzneț și descurcăreț, căuta un tâmplar iscusit, plătea ceva bani și îi făcea el furca și prâsnelul.
– Ce trebuia să spună sau să facă băiatul când oferea cadourile?
– Mai întâi anunța dinainte vizita la casa fetei, spunându-i în pauza de la școală: “Azi venim și aducem o furcă!” Furcile se ofereau a treia zi după Crăciun, iar prâsnelele, după Lăsata de sec. Acestea din urmă erau dăruite mai discret, mai exact ascunse în papuci, cu ocazia vizitelor scurte, însă și ele anunțate dinainte.
– Cum dădea o fată “Like” tânărului care i-a oferit cadoul?
– Era nevoie de puțină răbdare. Ambele cadouri erau funcționale. Dacă fata folosea furca sau prâsnelul la șezătoarea unde era prezent și băiatul, iar acesta observa și înțelegea mesajul discret, dar vizibil”, scrie Muzeul de Etnografie Brașov pe pagina de socializare a instituției.

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>