Connect with us
Publicitate

Fapt divers

O angajată a unei fabrici din Brașov a ajuns la un salariu de 20.000 euro, din greșeală. Tânăra a refuzat să restituie banii iar acum este judecată pentru însușirea bunului găsit

Publicitate

Publicat

pe

O angajata a unei fabrici din Brașov a fost trimisa în judecata după ce firma la care lucrează i-a transferat în cont, din greșeală, peste 100.000 de lei (echivalentul a mai mult de 20.000 de euro), iar muncitoarea a refuzat să restituie banii. Procesul este pe rolul Curții de Apel Brașov, iar sentință finala a rămas în pronunțare, conform Ziare.com.

Publicitate

O tânără de 31 de ani din județul Brașov care s-a trezit în cont cu peste 20.000 de euro a fost trimisa în judecata pentru însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor după ce a refuzat să returneze banii. „Norocul” a dat peste tânără de 31 de ani în martie 2019, când fabrica la care lucra i-a transferat în cont suma de 112.194 lei, cu 110.597 lei mai mult decât salariul pe care firma dorea să îl transfere angajatei.

Potrivit rechizitoriului, după ce au constatat că au transferat uriașa suma de bani în contul angajatei, reprezentanții firmei au încheiat cu tânără un angajament de returnare a banilor, lucru care nu s-a întâmplat, tânără folosind „salariul” de peste 20.000 de euro în interes propriu.

Condamnata cu aplicarea pedepsei

Publicitate

În urma acestei situații, reprezentanții firmei la care lucra tânără au făcut plângere penala, iar angajata a fost trimisa în judecata. În proces, inculpata a recunoscut toate acuzațiile, cerând să fie judecata în procedura simplificata.

În urma procesului, Judecătoria Brașov i-a aplicat tinerei o pedeapsa de doua luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei și 60 de zile de munca în folosul comunității. Practic, aplicarea pedepsei a fost amânată, ceea ce înseamnă că tânără o să aibă cazierul curat.

„Instanță retine că inculpata și-a însușit o suma considerabila de bani, suma ce a fost virata din eroare în contul sau de către societatea angajatoare. În ciuda acestui fapt, inculpata nu a înțeles să restituie suma de bani primita din eroare ci a ales să îi folosească în interes propriu. Cu privire la circumstanțele personale ale inculpatei, se retine că aceasta este la primul contact cu legea penala, astfel că nu se poate retine o perseverenta infracțională în sarcina să”, se arata în sentință Judecătoriei Brașov.

În pronunțarea sentinței, judecătorul a mai avut în vedere că tânără „este necăsătorită, are studii medii și nu are ocupație”.

„De asemenea, inculpata a avut o atitudine cooperanta cu organele judiciare, aceasta a recunoscut săvârșirea faptei și a participat în mod activ la desfășurarea activităților de urmărire penala. În cursul judecații, a recunoscut în totalitate faptele reținute în sarcina să prin actul de sesizare a instanței, menționând totodată că este de acord cu prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității”, a mai punctat judecătorul care a pronunțat sentință pe fond.

Publicitate

În urma procesului, tânără a fost obligata să îi achite firmei la care a lucrat suma de 107.518 lei, bani transferați din greșeală în contul tinerei.

Sentință Judecătoriei Brașov a fost atacata cu apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Brașov. În 16 februarie 2021 este programata pronunțarea sentinței finale în acest caz, conform sursei citate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes